A bankok felkészültek

2020. március 13. 19:32

A bankrendszer résztvevői folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos híreket és biztosítják a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát.

2020. március 13. 19:32
Magyar Bankszövetség

„Az elmúlt hetek európai példái azt mutatják, hogy a teljes európai pénzügyi szféra kiszámíthatóan és folyamatosan szolgálja ki ügyfeleit. A magyarországi bankszektor az egységes európai és a hazai szabályok, valamint felügyelés alapján működik, a vírushelyzetre és a lehetséges kockázatokra felkészült.

A Magyar Bankszövetség hétfőn kiadott – részletekig menő – járványügyi Ajánlását több nemzetközi szervezet alkalmazásra javasolta tagjainak. A magyar bankszektor ennek alapján felkészült a krízishelyzet különböző fokozatainak a kezelésére. A bankok így alakították ki az informatikai rendszereiket, a fióknyitvatartásuk biztosítását, a készpénz ellátást és a digitális csatornák 24 órás elérését is.

A Bankszövetség tagszervezetei jelenleg is biztosítják a megfelelő szolgáltatási színvonalat, továbbá felkészültek a járvány esetleges széleskörű elterjedése miatt további intézkedésekre is.

Krízishelyzetben a Magyar Bankszövetség a banki ügyfelek számára az elektronikus csatornák elsődleges használatát javasolja. Az internet és a mobilbanki szolgáltatások által fizikai kapcsolat nélkül van mód a mindennapi pénzügyek intézésére. A március 2-án bevezetett azonnali fizetés, mely működésében a»„készpénz nélküli készpénz«, hétközben és hétvégén is a nap 24 órájában elérhető.

A fiókok működése mellett a bankkártyás fizetés zavartalan, az ATM-eket a szolgáltatók folyamatosan töltik. A bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható. A bankrendszer résztvevői folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos híreket és információkat és ezeknek megfelelően biztosítják a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát.”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2020. március 14. 15:47
Jaja, de mennyibe fog ez az "extraszolgáltatás" kerülni nekem, mint számlatulajdonosnak?
Akitlosz
2020. március 14. 04:29
A bankok és egyéb befektetési számlavezetők "pénzügyi szolgáltatása" az, hogy ellopják az ügyfeleik pénzét. Ugyan nem a készpénzhasználat "költségei" magasak, hanem a bankhasználaté.
yes_we_can
2020. március 13. 20:48
Ez nem biztos,hogy olyan jó hír.
3M..
2020. március 13. 19:45
A Fidesz a magyarság kárára is meg fogják menteni az idetelepült bankokat. Ezt már több ízben megmutatták. Magyarországon bank nem bukhat, hátrány semmilyen formában nem érheti őket. Ha kell elveszik a magyar házát, ha kell kitelepítik a saját otthonából. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!