Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

2020. február 12. 11:03

Az Oktatási Hivatal honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását is.

2020. február 12. 11:03

Még egy hétig, február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel. Az OH honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek – írták.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5 pontot, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 49 pontot, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el. A tájékoztatás szerint a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait – tanulói adatlap és jelentkezési lapok – az általános iskolák töltik ki.

A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak egyénileg kell kitölteniük a lapokat az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. február 12. 11:13
"A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség." Nyíltan fasiszta fordulatot vett a kormányzás, szintet ugrott a Fidesz-birka tenyészet! A vidékieket elzárják már a középfokú tanulás lehetőségétől is, nem tudnak jelentkezni, hiszen ott nincs internet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!