A szerbek mintegy 750 embert vittek el a kelebiai határtól

2020. február 07. 22:19

A befogadóhelyeken nagyjából hatezren vannak, a teljes létszámukat hétezerre becsülik.

2020. február 07. 22:19

Szerbia források szerint összesen körülbelül 750 migránst vittek el a kelebiai határról péntekre virradóra – ismertette az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója a péntek esti Híradóban.

Elmondta: negyed háromig tíz busz ment el a kelebiai határátkelőtől. A kisgyermekes családokat a szabadkai befogadóállomásra vitték. Hét buszban csak egyedülálló, fiatal férfiak voltak, őket Dél-Szerbiába, Presevóba vitték. Az utolsó ott maradt migránsokat reggel öt óra körül két csuklósbusszal vitték el, őket is Dél-Szerbiába.

A tudósító kitért arra is: kiderült, nagyjából tíz százalékuk volt eddig befogadóállomáson, többségük folyamatosan a térségben tartózkodott. A befogadóhelyeken nagyjából hatezren vannak, a teljes létszámukat hétezerre becsülik, és folyamatosan érkezik az utánpótlás dél felől – mondta.

Sokan Bosznia-Hercegovinából is visszatértek Szerbiába, hogy Magyarország felé induljanak. Az M1 úgy tudja, hogy a csütörtöki akció megosztotta a benne résztvevőket: vannak, akik belátták, hogy így nem érnek el semmit, de vannak olyanok is, akik néhány nap múlva újra akarnak próbálkozni, akár demonstrációt tartani

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MerivaD
2020. február 08. 08:55
Vajon mit csinál a szerb határvédelem? Taxiztat?
catalina9
2020. február 08. 07:22
A szerbek mintegy 750 embert vittek el a kelebiai határtól" Magyar György, Fahidi Gergely elvtárs perel, mert nem volt internet a buszon.
catalina9
2020. február 08. 07:20
A szerbek mintegy 750 embert vittek el a kelebiai határtól" Kunhalmi elvtársnő mindjárt tüntetést szervez "jesuisnemjönnek" kitűzővel. Felkészül Szabó Tímea, Niedermüller Péter, Szél Bernadett, Fekete-GYőr elvtárs és a többi hazafogyatékos...
Menhetten
2020. február 08. 07:16
Nekik van eszük! Sikeresen megállították a magyar hatóság által szervezett műbalhét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!