Az ország legnagyobb karácsonyfáját rajzolta az égre a Magnus Aircraft

2019. december 19. 07:42

A teljes útvonal 358 km volt, több mint 20 fordulóval, és közel 2 órát vett igénybe.

2019. december 19. 07:42

A magyar, kétszemélyes, oktató és sportrepülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalat Magyarország legnagyobb karácsonyfáját rajzolta Magyarország egére és a virtuális radarok képernyőjére tegnap – írja az AIRportal.hu.

Vári Gyula főpilóta, Horváth Hanna, Faragó Pista és Fábián Gábor berepülőpilóták két Magnus Fusion 212 repülőgéppel kötelékben repülték le a speciális útvonalat, amelynek köszönhetően egy karácsonyfa forma volt látható a repülőgépeket nyilvánosan élőben követő applikációban, a Flightradar24.com oldalon.

A vállalat belső szabályzata szerint a berepülő pilótáknak kötelező „útvonal-repülést” is gyakorolniuk, így ez a speciális alkalom is egyike volt az ilyen készségmegőrző gyakorlatoknak.

A karácsonyfa törzse Pécsnél, míg a csúcsa Siófok magasságában volt látható.

A teljes útvonal 358 km volt, több mint 20 fordulóval, és közel 2 órát vett igénybe.

 

A Fusion repülőgép-kötelék útvonala ezen a linken játszható vissza.

A magyar fejlesztésű Fusion 212 kialakításának, szerkezetének és gazdaságos üzemeltetési igényeinek köszönhetően ideális oktatógép, mely alkalmas az upset recovery training (vagyis kontrollálatlan repülési helyzetek elkerülése) megnevezésű, baleset-megelőzési céllal létrehozott nemzetközi programban való felhasználásra is.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quantum
2019. december 19. 09:33
Ajjaj! Csak a nagy Grétácska meg ne lássa, mert még összesírja a libsi médiát a CNN-től hávégéig! Micsoda környezetterhelés és még a karácsonyi legnagyobb szimbólum...Halmozott a probléma. Amúgy remek ötlet volt, köszönjük! :) Hasonló megoldással egy szép Gréczy-féle brét nem lehetne a brüsszeli parlament felé rajzikálni? :)
3M..
2019. december 19. 07:48
Szép ajándék, de vannak még értékesebbek. "NER-karácsony: Brutális állami hitellel segítik Orbán vejének cégét. Csak ezt az „ajándékot” nem a Jézuska hozza, hanem egy olyan valaki, aki csak saját magának, családjának, strómanjainak ad, méghozzá a közösből. A rendkívül bőkezű - egészen pontosan 8,4 milliárd összegű - hitelt a 100%-ban állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt., azaz tulajdonképpen mi szolgáltatjuk, Tiborcz cégét korábban egyébként az Orbán strómanjának kezében lévő Takarékbank is támogatta, illetve támogatja." Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!