Kövér: A kereszténydemokrácia egyensúlyt tart az egyén és a közösség között

2019. augusztus 22. 22:41

A házelnök Trócsányi Lászlóval és Bogárdi Szabó Istvánnal beszélgetett a kereszténydemokráciáról és az egyházak közéleti szerepvállalásáról.

2019. augusztus 22. 22:41

A kereszténydemokrácia egyensúlyt tart az egyén és a közösség jogai és felelősségei között – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtök este Balatonszárszón.

A házelnök a Reformátusok szárszói konferenciáján Trócsányi László európai parlamenti képviselővel és Bogárdi Szabó Istvánnal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével beszélgetett a kereszténydemokráciáról és az egyházak közéleti szerepvállalásáról.

Kövér László szerint a kereszténydemokrácia olyan fogalompárokkal írható le, mint egyén és közösség, szabadság és rend, jog és kötelezettség.

Az európai civilizáció ezek egyensúlyban tartásának köszönhette „világraszóló sikerét", és most „halálos veszedelme is ennek az egyensúlyrendszernek a megbomlásából fakad" – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 23. 09:21
A parttalan személyi "szabadság" ideje miután mindenki mást sérthet lejárt. Csak konfliktusokat hozott más semmit. A nyugodt emberi élet feltétele a mások életterének terének tiszteletben tartása, a közösségi élet elfogadása ezek pedig a kereszténydemokrácia alappillérei.
cga82
2019. augusztus 23. 08:06
Libsik, milyen érzés lenne, ha bevillana, hogy Kövér Lászlónak igaza van és minden társadalommérnökötök csak lufit hámozott egész életében? Persze nektek ez a nap sosem jön el.
Pelso j.
2019. augusztus 23. 05:45
"a kereszténydemokrácia olyan fogalompárokkal írható le, mint....." Tehát nálunk nincs kereszténydemokrácia, csupán politikai termékként, eszközként sulykolva.
Akitlosz
2019. augusztus 23. 01:57
Azt hiszi, hogy ettől a magyarok majd jól megkedvelik a kereszténydemokrata Merkel és Junckert? Vagy a magyar szalonkagyilkosnak kampányol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!