Emelt fizetést kapnak a védőnők

2019. augusztus 08. 11:37

A védőnők többéves bérrendezési programjában a mostani az első emelt összegű kifizetés.

2019. augusztus 08. 11:37

Horváth Ildikó kiemelte, hogy fontos pillanat az az átállás, amellyel a védőnők az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá kerülnek. Ezzel együtt – fűzte hozzá – komoly bérrendezés is indul: 2022 januárjában a tavalyi alapilletményük 2,5-szeresét keresik majd a védőnők.

Hangsúlyozta, hogy több mint százéves szolgálatról van szó: a védőnők fontos szerepet töltenek be a korai diagnosztikában éppúgy, mint a védőoltások beadásában; a család legintimebb pillanataiban vannak jelen, ott vannak a várandóság kezdetén és a születés utáni hazatérésnél is.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2019. augusztus 08. 15:28
Fiatalok voltunk tudatlanok, én dolgoztam, a fiam kb. kéthetes volt. Jött a védőnő, egy délután. Ha nem jön, a fiam valószínűleg már régen nem élne, legalább 44 éve... De jött, hála Istennek.
balbako_
2019. augusztus 08. 15:28
Jaj az oktatásegészségügy! Kín itt léget szívni. Ejrópa segíccs!
Mia szösz
2019. augusztus 08. 14:57
A védőnők emelt fizetésének ők is és a gyermekes szülők is örülnek. Bárcsak minél több fiatal lány választaná ezt a szép pályát. A jó hírt az egészségügyért felelős államtitkár asszony jelentette be. Az államtitkár asszony orvos. Magasan képzett, nagy tudású, nagy tapasztalatú, tengernyi elfoglaltsága mellett is nyugodt, okos beszédű, kellemes modorú hölgy. Rendkívül szimpatikus és tiszteletreméltó. Érthető, ha napi gondjai között nem a frizurája vagy a sminkje a legelső és legfontosabb. Azonban egy közszereplőnek - mert az! - a mai állandó interjúk, bejelentések, riportok, fotózások, tévé-beszélgetések, stb. világában a "köz" előtt minden órában, minden körülmények között fotogénnek kell lenni. Biztosan megoldható, mert láthattuk már szolid-elegánsan egy-egy ünnepi alkalommal. Meggyőződésem, hogy a hivatalos szereplésein egy stylist, ill. más hozzáértő egy kis rásegítéssel rövid idő alatt harmóniába tudja hozni a megjelenését a lényével. Nem tudom, kinek lenne a feladata, hogy erre felfigyeljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!