Az oktatás fejlesztése a kormányzat új célja

2019. június 07. 12:18

Horváth Zita helyettes államtitkár Budapesten jelentette be a kormányzat új küldetését.

2019. június 07. 12:18

Nagyon magas színvonalú oktatásra van szükség ahhoz, hogy a gazdaság kellőképpen növekedni és fejlődni tudjon, ez a kormányzat újonnan megfogalmazott küldetése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten. Horváth Zita az Óbudai Egyetemen, a határon túli, Kárpát-medencei magyar nyelvű felsőoktatás képviselőinek részvételével, kilencedik alkalommal megtartott EU-PED pedagógusnapi ünnepségen hangsúlyozta: kiváló egyetemi képzésre van szükség annak érdekében, hogy az egyetemek igazi innovációs ökoszisztémaközpontok legyenek, azért, hogy a nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező ipari vállaltok Magyarországra jöjjenek, és megmaradjanak. Tarlós István főpolgármester beszédében úgy fogalmazott: az elkövetkező évek kiemelt feladata kell, hogy legyen az országban és Budapesten is, hogy „a képzett, elismert és elhivatott pedagógusok egy megújulni engedett, a klasszikus értékekre épülő, magas szintű oktatási rendszerben gyakorolhassák hivatásukat".

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PiriReis
2019. június 07. 16:04
Tisztelettel kérdezem: - A "megújulni engedett" az mit jelent?
zakar zoltán béla
2019. június 07. 15:39
Rend és fegyelem/ Nagy a gond!
Dusty Zimmermann
2019. június 07. 13:25
https://nepszava.hu/3038623_ez-a-nyilt-level-egy-segelykialtas-manfred-weber-segitseget-kerik-az-mta-tudosai
Dusty Zimmermann
2019. június 07. 13:11
Ja, látszik MTA?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!