LMP: A Fidesz miatt válságban van a vízügyi ágazat

2019. április 02. 19:04

„Ha nem születnek azonnali és hatékony intézkedések, akkor rövidtávon katasztrófák sora történhet, és százezrek számára válhat elérhetetlenné a legfontosabb közszolgáltatás” – írja Keresztes László Lóránt.

2019. április 02. 19:04

A Fidesznek köszönhetően válsághelyzetben a vízügyi ágazat – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A kormánypárti többség leszavazta az LMP javaslatát a közművezeték-adó vízügyi ágazatban történő kivezetéséről: a Fidesz ezzel a szakma egyhangú igényét és konkrét javaslatát szavazta le. Határozott álláspontunk, hogy a vízügyi ágazat válságos helyzetének kezelése azonnali cselekvést igényel” – írja.

Vitán felül áll, hogy az egészséges és tiszta ivóvíz biztosítása, szolgáltatása, a víziközmű- szolgáltatás fenntartása az állam egyik legfontosabb feladata. Elfogadhatatlan, hogy a Kormány semmibe veszi az egyre aggasztóbb jeleket, nem figyel az ágazati szereplők, szakmai szervezetek vészjelzéseire, és csupán látszatintézkedésekre képes. Az ágazatért felelős miniszter pedig semmilyen érdemi választ nem adott eddig kérdéseimre” – állítja Keresztes.

Ha nem születnek azonnali és hatékony intézkedések a jól látható problémák kezelése érdekében, akkor rövidtávon katasztrófák sora történhet, és százezrek számára válhat elérhetetlenné a legfontosabb közszolgáltatás. A Fidesz a kormányzása kilencedik évében még odáig sem jutott el, hogy a probléma valódi méretével tisztában legyen. Tökéletes bizonyítéka ennek, hogy ma leszavazták a közművezeték-adó vízügyi ágazatban történő kivezetéséről szóló LMP-s törvényjavaslatot.

Az évek óta tartó halogatás és semmittevés miatt ma már kimondhatjuk, hogy a vízügyi ágazat súlyos válságáért, annak elmélyüléséért a kormányt és a kormánypártokat terheli a felelősség” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2019. április 03. 11:15
A vízügyi ágazat mélyrepülése az úgynevezett rendszerváltás óta tart, és ebben az eddigi összes kormány sáros. A "rendszerváltók" a vízügyet amolyan kommunista csökevénynek tekintették, és fokozatosan leépítették. Az utolsó csepp a pohárban a VITUKI megszüntetése volt. Azelőtt az öntözés kiemelt fontosságú, és támogatott volt, azután ez teljesen leépült - az öntöző csatornákat elhanyagolták, a belvizet levezető árkokat betemették, beszántották, csakhogy néhány négyzetméterrel nagyobb szántóföld legyen. Ezeknek a folyamatoknak is döntő jelentőségük volt a mezőgazdaság lezüllesztésében.
Libraman
2019. április 03. 07:50
Senkik és semmik vagytok, akárhogy erőlködtök!
Kiscsillag
2019. április 03. 07:20
Az LMP van válságban. Nincs programjuk és szakértôik.
crydog
2019. április 02. 23:11
OKÉ “Lesz Még Parasztkolbász” mindenkinek párt, akkor gondolom az a megoldás hogy gyorsan adjuk el a vízágazatot lehetöleg ALDE közeli francia, belga, hollandus, urambocsá nêmet cégeknek. akik majd “szakszerüen” négyszeresére emelik a közmüdíjakat, csak hogy nehogymár a magyar náci népség jól érezze magát. Söt, ajándékképpen nyújtsuk át az energiaszektort is újra,, tuti megszeretnek minket a zunijóba. Ismerjük a libsi “szakértö” megoldásokat, nem kérünk belöle. Aggódjatok saját magatokért, mert nagyon úgy néz ki hogy nem lesztek bent az eu parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!