Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Palkovics: Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

2018. szeptember 10. 18:08

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó építőmérnökök nélkül – hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter az Építőmérnök 200 elnevezésű hétfői nemzetközi konferencián.

2018. szeptember 10. 18:08

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó építőmérnökök nélkül, munkájukban ötvöződnie kell a korszerű technológiának, a modernitásnak és a fejlődésnek éppúgy, mint a hagyományoknak és a kultúrának – mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn az Építőmérnök 200 elnevezésű nemzetközi konferencián, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Palkovics László a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) által a brit Építőmérnökök Intézete (Institution of Civil Engineers, ICE) fennállásának 200. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen a mérnökök felelősségéről és feladatáról beszélt.     

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy míg a tudós a gondolatok, a mérnök a tettek embere. Míg a mérnökök, ugyanúgy mint az orvosok vagy a katonák nem hibázhatnak, a tudósok és a kutatók munkájába, annak természetéből adódóan, időként belefér az eredménytelenség. Az építőmérnököknek biztonságos és élhető fizikai világot kell létrehozniuk – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. szeptember 10. 22:26
"hangsúlyozta, hogy míg a tudós a gondolatok, a mérnök a tettek embere." Palkovics miniszter úr rájött, hogy NEM A TUDÓSOK DOLGA AZ IPARI INNOVÁCIÓ, HANEM A MÉRNÖKÖKÉ? Idáig nem tudta, de most már tudja.
repulok
2018. szeptember 10. 20:05
Lacika, az, hogy a kályha meleg, a csőben lyuk van, meg a víz folyékony, már korábban is tudtuk. Komoly pénzeket kell a kutatás-fejlesztésbe tenni. Több évfolyamon is ösztönözni kell a hallgatókat valódi feladatokkal. Több külföldi tapasztalatszerzést biztosítani nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!