Nem fogok feltett kézzel levonulni – Csintalan Sándor a Mandinernek

2018. augusztus 01. 10:46

Nem veszítem el az arcomat, kitartok hitvallásom mellett – nyilatkozta Csintalan Sándor lapunknak. A műsorvezető HírTV állománygyűlése előtt azt mondta, nem marad a csatornánál és más tévéhez sem megy, inkább megalapítja saját brandjét. Interjúnk a tévé leköszönő munkatársával.

2018. augusztus 01. 10:46
Kereki Gergő

Szerda délelőtt állománygyűjtést tartanak a HírTV-nél, melyen eldől a csatorna és az alkalmazottak további sorsa. A gyűlés előtt Csintalan Sándorral a helyszínen beszélgettünk.

***

Mit gondol, milyen döntés születik a mai állománygyűlésen?

Közlik, hogy megvan az új tulajdonos, be fog mutatkozni és bemutatkozik az új vezetés is. De egyértelmű, hogy itt nem születik ma döntés, mert a az már régen megszületett. Csak nyilvánvaló lesz, hogy gyarapszik a kormánypárti média.

Mikor született meg a döntés?

Már régen. Napra pontosan nem tudom, de a Fidesz választási győzelme után teljesen egyértelmű és nyilvánvaló volt ez.

Önnel mi lesz? Megy vagy marad?

Én megyek.

És ha marasztalják?

Akkor sem maradnék. Ez egy másik tévé. Nem fogom elveszíteni az arcomat, a saját hitvallásomat.

Beszélt Simicska Lajossal a választásokat követően? Nem mérgesek a munkavállalók a jelenlegi helyzet miatt?

Nem beszéltem vele. Nyilván nem örül senki, én sem vagyok az érzelmi életem csúcsán. Attól nem kap az ember röhögőrohamot, ha elveszít egy csatát.

Maga szerint Simicska feladta végleg, vagy csak időleges visszavonulásról van szó?

Nem tudom. Tényleg nem beszéltünk hónapok óta.

És ön?

Én megcsinálom a saját brandemet; nem fogok csak úgy, feltett kézzel levonulni. Egy közéleti brand lesz a közösségi térben.

Korábban ma azt nyilatkozta, az RTL az egyetlen szabad tévé Magyarországon. Ebből következhet az, hogy a HírTV több munkavállalóját átveszi az RTL?

Én nem hiszem. Az egy másik televízió, ahol egyébként kiváló közéleti műsorok vannak, Baló Györggyel meg a kollégáival. Nem hiszem, hogy én kellenék nekik.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. augusztus 02. 13:39
Primitív emberek hazúdozók gyülöközetének végnapjai következtek be.
nyugalom
2018. augusztus 02. 13:09
Nem kellett felemelnie a kezet, egyszeruen nem tartottak ra, rajuk igenyt, a tobbiek meg elmeselhetik, hogy miert is maradtak Simicska mellett vagy most miert is nem mennek el!
cutcopy
2018. augusztus 02. 09:13
"Nem fogok feltett kézzel levonulni" Nem hát, gurulni fogsz a szakadékba mint egy korhadt hordó..
hátakkor
2018. augusztus 02. 09:03
https://youtu.be/shbLfjEowjA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!