Agrárminisztérium: meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését

2018. augusztus 27. 09:20

Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését.

2018. augusztus 27. 09:20

Az uniós agrárpolitika eszközeivel és tagállami intézkedésekkel is meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedésé – mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 

Kis Miklós Zsolt megjegyezte, hogy Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada. Hozzátette, hogy nyugaton a családi vállalkozások generációról generációra öröklődnek, Magyarországon azonban sok gazda családból hozott tapasztalatok nélkül indít vállalkozást, ezért őket nem csak anyagi eszközökkel, hanem tanácsadással és képzésekkel is támogatni kell. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a támogatásokkal a mezőgazdasági vállalkozások jövedelmezőségét kell javítani, hiszen – mint fogalmazott – az utánpótlás biztosításának a legjobb útja az, ha a fiatalok kiszámítható megélhetési lehetőséget látnak az ágazatban.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2018. augusztus 27. 09:46
Helyes intézkedés, ha nagyon komoly tartalmat pakolnak mögé: 1. Tájjellegű építészet támogatása. 2. Szakemberek komoly üzleti tervének egyszeri anyagi támogatása. 3. Kedvező forgóeszköz hielezés 4. Tízezres létszámú gépfegyveres mezőőri szolgálat megszervezése.
Valodi
2018. augusztus 27. 09:30
Te hülyegyerek! Hát semmi tudásod nincsen Miniszterelnök Úr zseniális parasztgyarapító programjáról? Tudatlan! Ni, milyen frappáns jövőépítő nemzettthy megoldás: (Összefoglaló a demográfiai földprogram munkacsoport üléséről Időpont: 2011. augusztus 26., helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium. Résztvevő az AGRYA részéről: Dr. Weisz Miklós társelnök.) "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Ezek a belga gerófék fogják végrehajtani: "A legnagyobb terület (918! hektár, az elárverezett (Somogy) megyei összterület 7,6%-a) tulajdonjogát ugyanakkor a már említett CLAESSENS-GROUP Companys tulajdonosai, a Belgiumból (BE Sint-Gillis-Waas) áttelepült nagybirtokos Claessens család tagjai (Peter és Johan Sonmogyszobról, Eszter és Evelin Beáta Nagyatádról és Christophe Somogycsicsóról) szerezték meg." http://kielegyenafold.hu/index..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!