Liberálisok: Minden választópolgár szavazhasson levélben!

2018. július 04. 15:18

Kezdeményezzük, hogy minden magyar választópolgár szavazhasson levélben – mondta Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese szerdán.

2018. július 04. 15:18

A Liberálisok törvényjavaslatban kezdeményezik, hogy minden magyar választópolgár szavazhasson levélben – közölte Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

A javaslatot azzal indokolta: elfogadhatatlan, hogy jelenleg a választási törvény különbséget tesz magyar és a magyar állampolgár között, hiszen csak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgároknak biztosítja a levélben szavazás lehetőségét. Közölte: a Liberálisok ezért azt akarják elérni, hogy a jövőben minden magyar állampolgárnak legyen lehetősége levélben leadni a szavazatát, azoknak is, akik külföldön dolgoznak, vagy a választás napján nem tartózkodnak a lakhelyükön. Ez lehetőség, nem kötelezettség lenne – mondta a politikus, aki szerint ezzel a szavazókörökben jellemző sorbanállást is  el lehetne kerülni.

Sermer Ádám felszólította a kormányt, hogy dolgozza ki az internetes e-szavazás feltételeit, de amíg ez nem valósul meg, addig legalább a jogegyenlőséget érvényesítse a szavazati jog szintjén.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
... az oláhokat
2018. július 04. 21:10
Hát persze. "Anya, mama, papa, ... (a kivánt rész aláhúzandó) mi is a jelszavad az ügyfékapun?"
panka45
2018. július 04. 20:34
Tudja valaki, hogy Fodor elnők most miből él?
brekker
2018. július 04. 20:13
Előzetes regisztráció kéne, amit annyira köpködtek a libsik, ott mindenki kapna egy saját kódot, és azzal akárhogy szavazhatna papíralapon.
zakar zoltán béla
2018. július 04. 17:50
Méret?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!