Mfor: Lehet, hogy elengedi a kamara az 5000 forintos díjtartozásokat

2018. április 19. 11:35

Rendezni kell a budapesti vállalkozói nyilvántartást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke szerint, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy elengedik az 5000 forintos kamarai regisztrációs díjat.

2018. április 19. 11:35

Nincs okuk aggódni azoknak a budapesti vállalkozóknak, akik elmulasztották befizetni az évi 5000 forintos kamarai regisztrációs díjat. Ezt Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara frissen megválasztott elnöke mondta az Mfor munkatársának a tisztújító küldöttgyűlés után.

Csoltó a lapnak jelezte, hogy ez még nem egy kiforrott javaslat, csak a probléma beazonosításáról van szó. Mindenesetre nagy gondnak tartja, hogy nincs megbízható adat arról, valójában mennyi működő vállalkozás tevékenykedik Budapesten. A nyilvántartások között százezres különbség van, így csak annyit lehet tudni, hogy 200 és 300 ezer között van a számuk. Emiatt nehéz pontos számokkal dolgozni a kamara könyvelésében, mérlegében.

Először tehát rendbe kell tenni a nyilvántartásokat, de Csoltó szerint kellő rugalmasan kell eljárni az elmaradt kamarai regisztrációs díjak rendezése során. Ennek kapcsán utalt arra, hogy az évi 5000 forint nem akkora tétel, ami miatt ne jöhetne szóba akár a tartozások elengedése, vagy valamilyen kedvezmény nyújtása.

A hatályos szabályozás szerint a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, amelyet a Nemzeti- Adó és Vámhivatal adók módjára hajt be. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nataalii
2018. április 19. 20:39
Szia)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az álneve Natali93))) Az intim fotóim az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
Zsolt75
2018. április 19. 14:43
F.szom a sok kamarába. Egyik se csinál semmit, csak évente küldi a csekket.
Demonic infestation
2018. április 19. 11:47
És aki szabálykövető volt és befizette azzal mi lesz? Megszopta, igaz? Legközelebb majd én se fizetek be semmit, úgyis elengedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!