Emmi: tovább emelkedett a mentőszolgálat dolgozóinak fizetése

2018. január 01. 16:43

Tíz százalékkal növekedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak keresete 2018 januárjától – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

2018. január 01. 16:43

Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. Azt írták: a mostani béremelést az ágazati béremeléseken felül kapják mentőszolgálat dolgozói, köztük nem csak a kivonuló állomány, az adminisztratív és fizikai munkát végzők is.

Az Emmi felidézte, többlépcsős béremelés zajlik az Országos Mentőszolgálatnál: 2016-ban átlagosan 26,5 százalékkal, majd 2017 novemberében 12 százalékkal nőtt a mentősök bére. A novemberi béremelés a mentőgépkocsi-vezetőkre, a mentőápolókra, a mentőtisztekre és a mentésirányítókra is vonatkozott. Az orvosok bruttó 50 ezer forintos, a szakorvosok bruttó 100 ezer forintos emelést kaptak – írták, megjegyezve: alapbéremelés történt, tehát a pótlékok tovább emelik a kereseteket.

„Az Országos Mentőszolgálat fejlesztése a kormány számára kiemelten fontos, a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztése folyamatos” – emelte ki az Emmi. Hozzátették: a béremelések mellett a szakmai munka, a szakmai fejlődés segítése, a munkakörnyezet javítása a mentődolgozók testi és lelki egészségének támogatását, és a hivatás társadalmi elismertségének javítását szolgálja.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2018. január 02. 13:56
Kb. így? "Átverte a kormány az egészségügyi dolgozókat: kamu a 12 százalékos béremelés A decemberi lett volna az az első fizetés, amelyen az egészségügyi szakdolgozók már érezhették volna a kormány által bejelentett 12 százalékos béremelést. De legtöbben mégsem vihettek több pénzt haza, hiszen a kormány egy technikai trükkel durván átvágta őket. Beszéltünk egy műtőssegéddel, aki szerint az illeményemelés bejelentése arra volt jó, hogy az emberek azt gondolják, hogy a kormány rendezte az egészségügyben dolgozók fizetését, mit panaszkodnak ezek után. Neki volt olyan kollégája, aki 40 év munka után kapott most végül 7000 forintos fizetésemelést. 20 éves munkával viszont maradt a 161 ezer forint. Volt már, aki megunta, a Praktikerben eladóként többet keres, mint az egészségügyben korábban mindenféle ügyeleti kiegészítésekkel. Kiss László, az 5.12 Szakszervezet a Tiszta Egészségügyért elnevezésű szakszervezet vezetője szerint 15-16 ezer egészségügyi dolgozó lehet, aki nem kap magasabb fizetést. Ők ráadásul a legalacsonyabb fizetésű, legrászorultabb dolgozók. " https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s---T719-Sr--/75n0M6b2P6YqFU8is.jpeg
noMores
2018. január 02. 13:48
Nahát, előbb-utóbb meglesz a minimálbér, elvtársak!
liberálzöld.
2018. január 02. 11:20
Kíváncsi vagyok, hogy ebben mi a csel. Eddig az összes béremelésről kiderült, hogy ócska szemfényvesztés. Most sem lehet másként.
csuka
2018. január 02. 10:52
Orbán Viktor ügynök volt és MINDENKIRŐL jelentett! (Simicska kapcsán feltárja: Molnár F. Árpád "ÉLI") https://www.youtube.com/watch?v=KQsuq_CTUeA Meddig tűrjük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!