Roszatom: Minden biztonsági előírásnak megfelelnek az új paksi blokkok

2017. november 20. 11:08

Minden biztonsági előírásnak megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai – állítja a Roszatom vezérigazgató-helyettese.

2017. november 20. 11:08

Minden biztonsági előírásnak, így a fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai – mondta Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe elnevezésű konferenciáján.

Kiemelte, hogy a Roszatom soha nem ajánl olyan projekteket külföldön, amiket korábban Oroszországban nem valósítottak meg sikerrel. Hozzátette, hogy a belföldi beszállítók 40 százalékos részvételét átlátható beszerzési eljárásokkal biztosítják. 

Süli János, a paksi atomerőmű új blokkjainak tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a jövő nem az olcsó munkaerőről, hanem az olcsó áramról és a jól fizetett munkaerőről szól. Hozzátette, hogy az építkezés előkészítő munkái 2018-ban, a reaktorblokkok kivitelezési munkálatai pedig 2020-ban indulhatnak.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. november 21. 10:29
Azért Hiszti Berni továbbra is hisztizni fog, mivel ez a fő fegyvere az ájvékolásra.
noMores
2017. november 20. 13:47
Én nem bánom, hogy a kormány végre engedélyezte a beszállító által delegált szakértők alkalmazását! A független mitugrászok állandóan kekeckednének, így legalább sokkal gyorsabban készül el végre a Nagy Nemzeti Atomerőmű!
SonGoku nagyfaterja
2017. november 20. 12:11
Egyszóval fakockabiztos.
3M..
2017. november 20. 12:08
Ha a Roszatom ezt állítja, akkor az úgy is van. Tökéletesen megbízunk Oroszországban, a Roszatomban. Náluk alkalmasabbat keresve sem találhattunk volna erre a feladatra. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!