Lemondott a pannonhalmi főapát

2017. november 19. 14:02

Várszegi Asztrik a Szent Márton-nap során leköszönt a Pannonhalmi Bencés Főapátság éléről.

2017. november 19. 14:02

Várszegi Asztrik a Pannonhalma legrangosabb éves eseményén a Szent Márton-napon jelentette be lemondását a főapátság éléről – írja a Kisalföld.

A Szent Márton-napi ünnepi hangverseny előtt, amelyre a prominens vendégek mellett a sajtó is meghívást kap, Várszegi Asztrik köszöntője végén azt mondta: „A Szent Márton-napokkal 17 év telt el, az én főapáti szolgálatomban pedig immár lassan 27 év telik be. A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van házi törvényeinkben is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. Ezt teszem magam is jó szívvel és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is.

A Kisalföld szerint egyelőre nem tudni ki lesz az új főapát, erről 2018. január 6-án döntenek és kora tavaszra jósolják a beiktatást.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
statussolidi
2017. november 20. 08:57
Az eredeti közlemény: https://bences.hu/cikk/a_pannonhalmi_bences_kozosseg_kozlemenye_a_foapatvalasztasrol.html
statussolidi
2017. november 20. 08:53
http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-pannonhalmi-foapatsag-szerzeteskozossegenek-kozlemenye-pannonhalmi-foapat-valasztas
sgt.ELIAS
2017. november 19. 23:34
Az egyetlen ember volt a katolikus egyház fejesei közül ,, aki meg tudta szólitani az embereket , fiatalokat , idöseket , bárkit. Egy hiteles pap . Pax vobiscum , Asztrik .
Lanchaster
2017. november 19. 22:43
Nem lemondott, hanem elköszönt, ami nem ugyanaz... " A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van HÁZI TÖRVÉNYEINKBEN is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. " 3x9 év szolgálat után, ha AKARNA sem maradhatna a posztján. És ez így van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!