DK: Szolidaritást vállalunk a holland nagykövettel

2017. augusztus 25. 16:09

Az országot akarja eltávolítani az EU-tól Orbán Viktor, ezért rendelték szakították meg Hollandiával a diplomáciai kapcsolatot – véli Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja.

2017. augusztus 25. 16:09

 

Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentésére, miszerint Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét és meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között.

Az ellenzéki politikus példátlannak nevezte, hogy két uniós ország megszakítsa egymással a diplomáciai kapcsolatot. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb lépést tett abba az irányba, hogy eltávolítsa az országot az Európai Unióból – jelentette ki. 

„A DK szolidaritást vállalt a nagykövettel és Hollandiával is” – mondta Ara-Kovács Attila.

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője emellett kifejtette: az Orbán-kormány több, mint 100 milliárd forintnyi közpénzt tervez külföldi országokon keresztül kiszivattyúzni hazánkból. Úgy fogalmazott, Nigériába kerül 16 milliárd forint egy „állítólagos árvízvédelmi tanulmányra”, pedig a pénzt még a Budapesten élő nigériaiak szerint is el fogják lopni. Az Orbán-kormány nem először ad távoli országoknak hitelt a magyarok pénzéből, korábban Laosz 41 milliárd, Irán 26 milliárd, Grúzia pedig 20 milliárd forintot kapott az adóbefizetésekből – hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

(MTI)

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. augusztus 27. 09:17
ÉN MEG A MAGYAR KORMÁNNYAL! 2018-ban - ha megérem - ÚJRA A FIDESZRE és ORBÁN VIKTORRA SZAVAZOK!
Peter8811
2017. augusztus 26. 19:35
Azért támogatjátok a holland big ambasszadort mert ő is hazudik reggel este és éjjel. mornig , evening and tonight valamit elkúrta away fuck a nyilatkozatot nem kicsit nagyon no litle very . I still have to say something Ildikó?
Peter8811
2017. augusztus 26. 19:17
Fasz fejű én a szaudi focistákkal vállalok szolidaritást.
nyugalom
2017. augusztus 26. 13:08
Kicsit elhamarkodták ezt a szolidaritást! Hogy lehet az, hogy még vannak támogatói ennek a magyarellenes, debil társaságnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!