Orbán: A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán

2017. július 13. 12:04

A családi vállalkozások jelentőségéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök Tiszakécskén a Balogh Tészta Zrt. új üzemének átadóján.

2017. július 13. 12:04

Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Balogh Tészta Zrt. új üzemének avató ünnepségén, csütörtökön Tiszakécskén.

A kormányfő hangsúlyozta: a magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: azért is fontos a Balogh Tészta Zrt. beruházása, mert egy családi vállalkozás valósította meg. Mint mondta: az üzem egy olyan ipari létesítmény, ami volumenével is meghatározója a magyar nemzetgazdaságnak, és ez a teljes nemzeti össztermék szempontjából sem közömbös.

(MTI)

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. július 13. 21:44
Ennyi felre es belemagyarazas! Van egy jol mukodo gyar, magyar, miert irigykednek, kopkodnek!
Gregorius
2017. július 13. 18:00
Évtizedekkel ezelőtt igaz volt, hogy jól értettünk a földműveléshez ( a svábok is, meg a bolgárok a kertészethez...) Aztán jöttek a gépek, először a körmös traktor, cséplőgép, aztán a kombájnok és a még bonyolultabb szerkezetek. Akárhogy nézzük is, egyre kevesebb ember kellett az alapvető növények termesztéséhez, visszalépni meg nem lehet. Profi kertészetek, szőlészetek sok hozzáértőt tudnának alkalmazni, de messze nem annyi embert mint vagy 100 éve.
SonGoku nagyfaterja
2017. július 13. 16:48
Orbán csak a nyilvánvalót ismertette rabszolgáival, tudja ő is és ti is, hogy földtúró parasztnak vagytok csak alkalmasnak, ökörnek az eke elé.
brabant89
2017. július 13. 15:38
"Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. " Most a génjeinkben van, és az apák ezt szeretkezéskor adják át az akkor fogant fiaiknak, vagy ez tudás, és oktatással, példamutatással adják át? Megint nagyot mondott Felcsút Esze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!