Eltörölnék a lex CEU-t Gyurcsányék

2017. június 28. 11:53

A Demokratikus Koalíció szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hatalomra kerülésük esetén azonnal eltörölnék a lex CEU-t.

2017. június 28. 11:53

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján ígéretet tett rá, hogy amennyiben kormányra kerülnek, egyik első dolguk lesz eltörölni a külföldi egyetemekről szóló, a CEU-t „ellehetetlenítő” törvényt.

Gréczy Zsolt arra reagált, hogy kedden a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a DK CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését

A politikus azt mondta, nem érte váratlanul őket a döntés, mert Magyarországon már csak arról lehet népszavazást tartani, amit Orbán Viktor miniszterelnök fontosnak tart. Ezért nem lehetett népszavazás a vasárnapi boltbezárásról, az olimpiáról, a paksi bővítésről csak a menekültügyről, amiről a kormányfő úgy gondolta, hogy meg fogja nyerni – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 29. 07:14
Előbb meg kellene nyerni a választást és itt máris bukik a mutatvány.
Akitlosz
2017. június 28. 16:34
"Eltörölnék a lex CEU-t Gyurcsányék" Hát ez az! Semmi többet nem tud az ellenzék, mint visszaállítani a 2010. előtti világot. Nem vissza, hanem előremutató új ötlet egy szál nincsen. Na jó, egy van, a Jobbik béruniós ötlete, de több tényleg nincsen.
kortárs
2017. június 28. 16:33
Eddig egy CEU törvény született elvtársak! Amit Magyar Bálint írt Soros György tollbamondása szerint. Csak nem azt akarjátok visszavonni? :)
röviden
2017. június 28. 14:35
A DK a társadalom ütőerén tartja a kezét. Mindig megtalálja a legszélesebb tömegeket érintő kérdéseket .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!