A NATO is fellép a zsarolóvírus ellen

2017. június 29. 14:18

Megerősíti a saját kibervédelmét a NATO a Petya zsarolóvírus terjedése miatt.

2017. június 29. 14:18

„Megerősítjük a kibervédelmet a NATO-hálózaton belül és a szövetségeseinknél is. Megvizsgáljuk, hogyan integrálhatjuk a kapacitásukat. Arról is döntöttünk, hogy egy ilyen hackertámadás kiválthatja az ötös cikkely aktiválását” – mondta a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg az Euronewsnak a Petya zsarolóvírus terjedése kapcsán feltett kérdésére válaszolva.

A heckerek a Windows egyik biztonsági rését használták ki. A vírus a legnagyobb károkat Ukrajnában okozta.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. június 29. 20:12
Amilyen túképzettek még nekem agyonbombázzák az összes számítógépes vírust a számítógépek/szerverek/okos telefonok/tablettek pedig járványos vesztességnek lesznek elkönyvelve.
smarton
2017. június 29. 17:15
Micsoda véletlen, hogy a vírus az oroszul hangzó PETYA nevet viseli. "Arról is döntöttünk, hogy egy ilyen hackertámadás kiválthatja az ötös cikkely aktiválását” – mondta a NATO főtitkára," "5. cikkely A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek és ennél fogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben azonnal megteszi azokat a intézkedéseket - ideértve a fegyveres erõ alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat." Háborút akarnak.
abraxas
2017. június 29. 15:17
Ja, mint az albán légvédelem...
3M..
2017. június 29. 14:46
Inkább az illegális migráció ellen kellene. Az sokkal fontosabb. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!