Mészáros Lőrincék építhetik az új Duna-hidat

2017. május 26. 22:09

A Mészáros és Mészáros Kft. és a Hídépítő Zrt. adta a kedvezőbb ajánlatot az új komáromi Duna-híd kivitelezésére, így ők építhetik az új folyami átkelőt.

2017. május 26. 22:09

Összesen hatan pályáztak a magyarországi Komráom és a szlovákiai Komarno közötti új Duna-híd megépítésére kiírt közbeszerzésen, de közülök csak kettő volt érvényes: a Magyar Bau Holding Zrt. mintegy 32 milliárd forintos ajánlatot tett, míg a Mészáros és Mészáros Kft. és a Hídépítő Zrt. konzurciuma 28 milliárd forintért vállalta a híd kivitelézését, így végül Mészáros Lőrincék lettek a befutók. Az új híd megépítésébe Mészárosék bevonják a Duna Aszfalt Kft.-t és Hódút Kft.-t, valamint a HSP Hídépítő Speciál Építő Kft.-t is – írja a Napi.hu.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. május 27. 20:20
"20 százalékos Szilárd" magánalapítványa építhet fel közpénzből egy sportcsarnokot - a rezsibiztos Fidesz-alelnök kétmilliárdot kap Ti dolgoztok, ők lopnak - Csepel sem kivétel." https://kuruc.info/
Zokni
2017. május 27. 19:32
"40 éve ha volt valami ötleted akkor a főnök ha engedte és sikerült akkor Ö vette át jutalmat...Most mindenki egzisztenciálisan érdekelt. ... kik az okosok akik a pénzt termelik." - írja. Ennyire ne legyen naiv. A beo jobb ötlete mindig gond... Amúgy itt nem erről van szó, hanem arról, hogy verseny nélkül, kapcsolatok révén szereznek állami megbízást. (Ez a szocban is jellemző volt...) Ebben az esetben ahhoz kell "ész", hogy eltalálják azt a maximális árat, melyet még a ktgvetés kifizet... Ezt úgy oldják meg, hogy belső infót szereznek, majd a személyre szabott pályázatot (! pl. Simics is most abból gecigethet még...) "megnyerik". És még az "okosok" el sem kezdtek dolgozni, de a bennfentes tulaj már milliárdokat (10 %) keresett...
csuka
2017. május 27. 14:52
Más FIDESZ maffiózók: "Úgy tűnik, nem beszélt a levegőbe Lázár János kancelláriaminiszter, amikor néhány hónapja bejelentette, hogy 2017 az uniós támogatások kifizetésének éve lesz. A jelek szerint a brüsszeli forrásokat, ha törik, ha szakad, le kell hívni – a cél elérésében az sem jelenthet akadályt, ha olyan cégeket juttatnak hatalmas összegekhez, amelyek tulajdonosi körében végrehajtás vagy büntetőeljárás zajlik. Ugyanakkor a fideszes érintettség előnyt jelenthet. Ezt támasztja alá az, hogy miközben Simonka György országgyűlési képviselő rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás folyik, a politikus köre különös körülmények között jut újabb uniós százmilliókhoz - írja a Magyar Nemzet" https://kuruc.info/r/2/173236/
liberálzöld.
2017. május 27. 14:04
A dolog lényege: Mészáros semmihez sem ért, kivéve talán a régi típusú gázkazánok karbantartását. Minden egyéb projektjét alvállalkozók, illetve megvásárolt vállalkozások csinálják. A Mészárosnak így is 100 milliárd körüli a Vagyona. Vagyis, ha minden ugyanígy történt volna csak Mészáros nélkül, akkor 100 milliárd Ft-tal több maradt volna a költségvetésben. Na ettől lopás amit a cigánybanda művel. A többi süket duma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!