Jobbik: A magyar munkaerő indokolatlan kizsákmányolást szenved el

2017. április 10. 15:55

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke elképesztőnek tartja, hogy az uniós soros üléseken „Orbán Viktor és csapata” egyetlen alkalommal sem vetette fel, hogy „a magyar munkaerő indokolatlan kizsákmányolást szenved el”.

2017. április 10. 15:55

A Jobbik igazságos bérrendezést sürget az unión belül. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ordítónak nevezte a kelet-európai és nyugat-európai munkabérek közötti különbséget és elképesztőnek tartotta, hogy noha mindezt nemzeti hatáskörben lehet nagyrészt megoldani és segíteni, az uniós soros üléseken „Orbán Viktor és csapata” egyetlen alkalommal sem vetette fel, hogy „a magyar munkaerő indokolatlan kizsákmányolást szenved el”. Szóvá tette azt is, hogy a kormány nem vetette fel a témát a multicégekkel aláírt stratégiai szerződések tárgyalási szakaszában sem.

A jobbikos politikus brutálisnak tartotta a kivándorlást is, amit egyebek mellett a devizahitelek kezelhetetlenségének tulajdonított. Megjegyezte, euróban számítva a magyar bérek nőttek a legkevésbé, a 27 százalékos áfa rekord és immár a minimálbér is adózik.

Z. Kárpát Dániel közölte, a rendezést egyebek mellett a kohéziós alapok átcsoportosításával képzelik el, amely helyzetbe hozná a vállalkozásokat és béremeléshez vezetne. Fontosnak tartotta azt is, hogy a multicégeket is bevonják a közteherviselés hatálya alá. A Jobbik javaslatai közé sorolta a termelést támogató adórendszert és az otthonteremtési programot is. A politikust kérdezték a vasárnapi tüntetésről is. Azt felelte, pártja normális álláspontot képvisel a két szélsőség között, a kormány „politikai bunkósbottal” próbál bezárni egy egyetemet, amelynek az ideológiai képzése elfogadhatatlan. Értékelése szerint a társadalmi felháborodás nem ennek a kérdésnek szól, hanem a tehetetlenségnek és a csalárdságnak, s egyes kormányközeli emberek meggazdagodása is indulatokat vált ki.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodor Zoltán
2017. április 11. 10:10
Lehet itt anyázni a Jobbikot, de azt mindenkinek látnia kell, hogy a munkaképes lakosság jelentős része nyugatra megy megélhetését biztosítani. Ennek persze lehet egy olyan hatása is, hogy az itteni bérek emelkednek, ennek viszont ellentmond az a kormányzati intézkedés, amely milliókkal támogatja az ukrán munkaerő hazánkba telepítését.
hátakkor
2017. április 11. 04:05
Marx, Engels, Lenins ... Zazris
chack
2017. április 10. 21:35
Nem értem, miért nem tiltakoztak akkor a politikusok, amikor a magyar árakat fel kellett zárkóztatni a zEU árakhoz. Ha nem emelték volna fel, akkor minden külfötldi hozzánk járt volna étterembe, bevásárolni, tankolni. fogkezelésekre, de talán még fodrászhoz is. Az meg a mi gazdaságunknak lett volna jó, mert a megnőtt forgalom nagyobb termelést, magasabb adóbevételeket jelentett volna. De az nem lett volna jó a zEU-nak, ezért megtiltott minden nyereséges tevékenységet. Szóval ha már az árakat megemelték, emeljék hozzá a béreket is! Kapjanak a magyar gazdálkodók is ugyanakkora támogatást, mint a magasabb jövedelemmel rendelkező állomok gazdálkodói is! Ne stadiont építtessenek EU-s pénzekből (gyakorlatilag) EU-s cégekkel, hanem adják annak, aki értéket állít elő idehaza.
katus
2017. április 10. 20:24
https://uploads.disquscdn.com/images/2f52632fa92632578941e162a56f07b6c9722a5b844e28e03b8658d0aa3523cb.jpg?w=320&h=706
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!