A fogyasztási hitelekre figyelmeztet a jegybank

2016. december 12. 10:56

Nem elég a teljes hiteldíj mutatóra figyelni a fogyasztási hitelek felvételénél, mindenképpen tájékozódni kell az egyéb költségekről is.

2016. december 12. 10:56

Nem biztos, hogy tényleg „ingyenes” az ingyenesen hirdetett fogyasztási hitel – figyelmeztet a karácsonyi vásárlás kapcsán a Magyar Nemzeti Bank. Mint közölték, nem elég csak a THM-re, vagyis a teljes hiteldíjmutatóra figyelni, hanem tájékozódni kell az egyéb költségekről is.

A hitelektől egyébként 14 napon belül elállhatnak a vevők, ebben az esetben csak arra a néhány napra számolják fel a kamatot, ameddig a hitel élt. A vásárlást azonban ez sem befolyásolja, a kölcsön felmondását követően a termék árát ki kell fizetni egy összegben. 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. december 13. 08:00
A teljes hiteldíj mutatón kívül is vannak még egyéb költségek?
Akitlosz
2016. december 12. 17:46
"Nem elég a teljes hiteldíj mutatóra figyelni a fogyasztási hitelek felvételénél, mindenképpen tájékozódni kell az egyéb költségekről is." Miért, a teljes hiteldíj mutatót nem az összes költség alapján képzik?
Arslan
2016. december 12. 15:29
A THM-nek a hitel teljes költségét kellene mutatnia. Tán a felügyeletet is ellátó MNB-nek kéne ezt a szabályt kialakítania és betartatnia, hogy ne lehessen kiskapukkal a hitel kétszeresére bepalizni az arra fogékonyakat.
komondor
2016. december 12. 11:58
Mibű vegye meg a szegény az álmait ha a gazdagnak adja a roma a lóvét! Lásd: egykulcsos+ havi 100E 3 gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!