Elismerte egy KDNP-s, hogy érvénytelen lett a népszavazás

2016. október 04. 10:34

Egy kormánypárti politikus kimondta: érvénytelen volt a népszavazás. A KDNP-s Hollik István az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában harmadszori nekifutásra bár, de elismerte, hogy érvénytelen lett a kvótanépszavazás.

2016. október 04. 10:34

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában harmadszori nekifutásra elismerte, hogy közjogi értelemben érvénytelen volt a vasárnapi esti kvótanépszavazás. Ehhez az kellett, hogy Baló György többszöri sikertelen próbálkozás után rákérdezzen, tilos-e kormánypárti politikusnak kimondania az érvénytelen szót. Hollik István derekasan állta a sarat, még akkor sem zökkent ki, amikor azzal szembesült, hogy szemben a kormányzati kommunikációval, volt olyan népszavazás, amikor a mostaninál többen szavaztak az éppen regnáló kormány álláspontjával megegyezően.

A KDNP-s politikus egyetlen egyszer látszott igazán dühösnek, amikor Volner János, a Jobbik frakcióvezetője élcelődött rajta. Hollik István ugyanis elmondta, hogy másfél milliárd forintot költ a kormány szíriai kórházak építésre, és 120 millió forintot szíriai keresztény gyerekek oktatására. Erre reagálva a jobbikos politikus közölte, hogy megérti, hogy a népszavazási lebőgés közepette erről beszél a kormány, mire a kereszténydemokrata képviselő dühösen közbevetette, hogy a „cinizmusa felháborító”.

Baló György egyébként kifejezetten elemében volt. A szocialista Molnár Zsolttól azt kérdezte, hogy mit tudott meg a referendumon az MSZP a saját szavazóbázisáról, mert azt, hogy remekül otthon lehet őket tartani, már 2014-ben is ismerhették.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jobbikosok miért mentetek el
2016. október 05. 01:41
ptrfarkas43 A kurva Ge.i orbán anyádat! Tetves komcsi! A Jobbikosokat gyalázzátok, akik elmentek elutasyítani a kvótát, közben meg gyurcsányhoz imádkoztok? Már hetek óta mondták a kuruc.info-n hogy igazi Jobbikosnak nem szabad elmenni, bedőlni a cigányfidesznek! És tessék, igazuk lett! Bolsevik PATKÁNYOK!
Jobbikosok miért mentetek el
2016. október 05. 01:38
"Hollik István ugyanis elmondta, hogy másfél milliárd forintot költ a kormány szíriai kórházak építésre, " Amiket a "szövetséges" yenki F-16-ok rendszeresen lebombáznak!
Vén Csataló
2016. október 04. 16:07
Persze, hogy elismerte. Mert az érvénytelenség csak annyit jelent, hogy a parlamentnek nem kötelező törvénybe foglalni. De a kormány innentől kezdve azt csinál az eredménnyel, amit csak akar, mert az érvénytelen népszavazás visszaadja a kezébe a döntés jogát. És aki azt hiszi, hogy az érvénytelen népszavazás azt jelenti, hogy nem történt semmi, nem kérdeztek semmit és nem is válaszolt senki semmire, annak elemi fogalamai sincsenek a törvényeinkről. Ebbe a körbe tartozik a nyomorult ballib meg a médiája tokkal és vonóval.
formaegy
2016. október 04. 15:04
"...Erre reagálva a jobbikos politikus közölte, hogy megérti, hogy a népszavazási lebőgés közepette erről beszél a kormány..." Mára kiderült, hogy a legnagyobb hazaáruló a Jobbik! Míg a többi ellenzéki párt felvállalta, hogy mit akar, a Jobbik aljas kétszínű politikát folytatva a hatalom megszerzésének reményében (Orbán lemond) érvénytelenségre játszott, odadobva prédának az országot! Mit is lehet várni egy Vonától, aki már a buzik mellett is kiáll, már nagyon jó neki az Unió, már nincsenek roma gondok (nyalja a romákat) stb.stb. Többe nézi a buzik felvonulásának jogosságát, mint a hazáját! Nem sül ki a szemed Vona! Nem tudod szavazó táborodat növelni, mert egy hazug, kétszínű, elvtelen senki lettél, és potyán akarsz hatalmat megszerezni, ha kell az ország elárulása árán is? Már a nagy pofával követelt alkotmányozás alól is bújtok kifelé! Mirkóczki mit is mondott tegnap az ATV-ben (hol máshol) amikor megkérdezte a műsorvezető, hogy megszavazzák az alkotmánymódosítást? Az attól függ! nagyon meg fogjuk nézni a szöveg tartalmát és aszerint döntünk! Ennyit a Jobbikról. Ennyit a nagy jobbikos hazafiságról. Ennyit a nagy magyarokról!. Szégyelljétek magatokat! A legnagyobb hazaárulók ti vagytok! A hatalom megszerzésének reményében az anyátokat is eladnátok. Ez lett belőletek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!