Adománygyűjtést indított a Fidelitas Kárpátaljáért

2016. augusztus 25. 18:02

Újra adományokat gyűjt a Fidelitas Kárpátalja megsegítésére: az idei akció célja a kárpátaljai árva és elhagyatott gyermekek megsegítése.

2016. augusztus 25. 18:02

Újra adománygyűjtő akciót szervez a Fidelitas, idén a kárpátaljai nehéz sorsú árva és elhagyott gyermekeknek gyűjtenek – jelentette be Vincze Géza, a Fidelitas nemzetpolitikáért felelős alelnöke, valamint Péli Nikoletta, regionális igazgató közös csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

A Fidelitas számos adománygyűjtési akciót szervezett az elmúlt években – emlékeztetett Vincze Géza, aki arról is beszélt, hogy tavaly a kárpátaljai magyar fiatalok megsegítésére indított gyűjtést a szervezetünk együttműködve a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetével.

A kárpátaljai lakosság komoly nehézségekkel küzd a mindennapokban, az ukrajnai háborús konfliktus erősen kihat az életükre – fogalmazott. Kifejtette, az ukrán fizetőeszköz erősen devalválódott, a közüzemi díjak folyamatosan emelkednek, ezért a Fidelitas úgy gondolta, hogy nem maradhat tétlenek.

Az adománygyűjtés tavaly három pilléren nyugodott. Elindították a karpataljaert.hu oldalt, ahol átutalással lehetett pénzt felajánlani, országos süteményvásárokat rendeztek, és az akciót jótékonysági koncerttel zárták. Hat hónap alatt országszerte több mint 30 akciót rendeztek, 2,4 millió forintot gyűjtöttek össze – tájékoztatott a részletekről. Ezt a pénzt a Kárpátaljai Kulturális Szövetség jótékonysági alapjának juttatták el – idézte fel. Vincze Géza bejelentette, hasonló akcióval idén is készül a Fidelitas.

Péli Nikoletta regionális igazgató elmondta, az idei akció célja a kárpátaljai árva és elhagyatott gyermekek megsegítése. Kárpátalján közel 1500 gyermek nevelkedik állami intézetben – ismertette. A Sámuel Alapítvány célja, hogy a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek számára szerető családot, biztonságos otthont találjon. Az alapítvány az elmúlt 15 évben nyolc családtípusú gyermekotthont és egy befogadó családot hozott létre, több mint 70 gyermek számára biztosított az egészséges testi, lelki fejlődéshez szükséges körülményeket, tisztességes neveltetést.

A családtípusú gyermekotthonok nevelőszülői saját gyermekük mellé fogadnak be állami gondozásban lévő gyermekeket. Az alapítvány a meglévő otthonuk felújításában, illetve új ingatlan megvásárlásában segíti őket, valamint szakmai tanácsadás, továbbképzés és különböző programok segítségével nyújt mentális támogatást a családoknak.

Péli Nikoletta elmondta, a korábbi évhez hasonlóan idén is a www.karpataljaert.hu oldalon keresztül lehet adakozni, de több kisebb helyi akciót is terveznek a fidelitasosok. Az alszámlákon összegyűlt pénzt az adománygyűjtés végén a Sámuel Alapítványnak juttatják el. Ők az adományokat a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek megsegítésére, család típusú gyermekotthonok létrehozására, az azokban nevelkedő gyermekek testi, lelki fejlesztésére használják.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. augusztus 27. 18:42
Adománygyűjtőnek azért jó lenni, mert neki nem kell adományt adnia. Ő inkább begyűjti, aztán felhasználja. A meghirdetett célnak megfelelően. Biztosan. Ha egyszer a Fideszmaffia gyűjti, akkor biztos, hogy nem nyúl belőle senki (lád kolontári felajánlások). Mert a Fidesz nem olyan.
csuka
2016. augusztus 26. 08:07
Más fideSZDSZ MAFFIA hír: http://alfahir.hu/bunszervezet_iranyitja_a_kozmunkat
VakzKommondor
2016. augusztus 26. 00:39
teljesen jogos. nézzük meg, hogyan él egy polgári luxusprofitot ellenző társadalomban, egy kis falu polgármestere. http://index.hu/gazdasag/2016/08/25/luxusjachton_lattak_meszaros_lorincet/ ha úgy tetszik egy egyszerű polgári orbán stróman,
Akitlosz
2016. augusztus 25. 18:56
Ukrajna területi integritását támogatandó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!