Liberálisok: A kormány beismerte, hogy fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer

2016. május 14. 11:35

A kötelező szülőtartás bevezetésével a kormány elismerte, hogy nem lesz fenntartható a nyugdíjrendszer – vélik a Liberálisok. Bősz Anett ügyvivő szerint ugyan szép érték a szülőkről gondoskodni, de a többség ezt anyagilag nem tudja finanszírozni.

2016. május 14. 11:35

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány azzal, hogy bevezeti a szülőtartást, beismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan. Bősz Anett ügyvivő szombaton az MTI-nek azt mondta, a kormány a felelőtlen gazdaságpolitikával a régiós éllovas Magyarországból uniós sereghajtót csinált, sok fiatal elmegy az országból, és többen soha nem akarnak visszajönni, ezért nem lesz, aki befizessen a nyugdíjkasszába. Ezzel a lépéssel a kormány saját magának tette fenntarthatatlanná a rendszert – jegyezte meg. Leszögezte, nagyon szép érték a szülőkről gondoskodni, de megjegyezte azt is, ezt a társadalom nagy része képtelen megoldani, mert anyagilag nem tudja finanszírozni.

A polgári törvénykönyv Országgyűlés előtt lévő módosítása nyomatékosítja a nagykorú gyermekek alaptörvényben rögzített szülőtartási kötelezettségét.„Tehát olyan idős személyek esetén, akiknek a szociális ellátásáról akár állami, akár egyházi fenntartású intézmények – nem térítésmentes szociális ellátás juttatásával – gondoskodnak és az idős személy az ellátás ellenértékét nem, vagy csak részben tudja finanszírozni, a ki nem fizetett térítési díjat követelni lehet a szülője iránt tartásra kötelezhető nagykorú gyermektől” – áll a javaslatban.

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moha
2016. május 17. 09:00
...összekeversz a családoddal...te nekem idegen vagy nincs közösségem veled sem a családoddal....csak valahogy érted a nyelvet amin beszélek..... pontosabban ismered néhány szó jelentését..felületesen...egyébként pedig trágárkodni tudsz, pont mintha a sertéstelepemen dolgoznál...nem emlékszem , hogy felvettelek volna...ennél azért amit előadsz, ott is többet kell tudni...
Morgen
2016. május 15. 20:56
Anettka teszi az agyát egy kis kampányért. Nem releváns.
Morgen
2016. május 15. 20:54
" akiknek a szociális ellátásáról akár állami, akár egyházi fenntartású intézmények – nem térítésmentes szociális ellátás juttatásával – gondoskodnak és az idős személy az ellátás ellenértékét nem, vagy csak részben tudja finanszírozni, a ki nem fizetett térítési díjat követelni lehet a szülője iránt tartásra kötelezhető nagykorú gyermektől” – áll a javaslatban." Sajnos a helyzet az, hogy lehet valaki húgyszagú, zsúfolt otthonban és lehet normális körülmények között is idős korára. Régen, dédszüleink idejében teljes mértékben a gyerekek gondoskodtak a szüleikről. Ma sem kellene mindenkit otthonba küldeni, sokaknak elég lenne a nyugdíja a lakása fenntartására, ha a gyerekei hajlandóak lennének "rájuk nézni", bevásárolni és a nehezebb feladatok elvégzésében segíteni őket. Gond az is, hogy a jövőben nem lesz ritka az az állapot, amikor a gyerek harminc éves, a szülő pedig hetven. Ez pedig olyan feszültségeket fog okozni, ami a társadalomban újabb nehézségek gyökere lesz. Szerintem a gyereknek törvény nélkül is kötelessége gondoskodnia a szüleiről.
Peter8811
2016. május 15. 18:21
Attól megint bősz a net, hogy hazudott a Bősz Anett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!