Hiába győzött a Honvéd ellen, kiesett a Puskás Akadémia

2016. április 30. 19:02

Bár a Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte Felcsúton a Honvédot, mégis búcsúznia kell az élvonaltól, mert a Vasas 2-0-ra nyert Dunaújvárosban az MTK ellen. A Videoton ezüstérmes, a Debrecen bronzérmes lett.

2016. április 30. 19:02

A Puskás Akadémia kiesett a labdarúgó OTP Bank Ligából, mivel a 33., utolsó fordulóban hiába győzte le 2-1-re a Budapest Honvédot szombaton, a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot. A felcsútiaknak mindenképpen győzniük kellett - korábban ez még soha nem sikerült nekik a kispestiekkel szemben -, és közben drukkolniuk, hogy a Vasas ne nyerjen Dunaújvárosban az MTK ellen.

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak támadójátéka dominált, a kispestiek visszaálltak saját térfelükre, és leginkább a védekezésre összpontosítottak. A Puskás Akadémia több helyzetet kihagyott, Bacelic-Grgic találatának és Tar Zsolt szöglet utáni bombagóljának köszönhetően mégis megnyugtató előnnyel mehetett a pihenőre. A fordulás után változott a játék képe, a Honvéd sokkal több támadást vezetett, mint az első felvonásban, és a 91. percben sikerült is szépítenie. 

Az MTI fotósának, Kovács Tamás fent közölt felvétele szerint Orbán Viktor a helyszínen szurkolt a felcsúti Puskás Akadémia csapatának a Pancho Arénában.

Nyert a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 2-0-ra legyőzte a pályaválasztó MTK Budapest csapatát Dunaújvárosban a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában, így a piros-kékek a következő szezonban is az élvonalban szerepelhetnek. Az MTK a vereség ellenére a negyedik helyen zárt, és a 2016/17-es idényben az Európa Liga-selejtezőjében indulhat.

Ezüstérmes lett a Videoton

Az elmúlt szezonban bajnok Videoton ezüstérmesként zárta a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényét. A fehérvári együttes a szombati zárófordulóban az Újpest otthonában aratott 3-0-ás sikerével biztosította második helyét.

A Debrecen lett a bronzérmes

A Debrecen gól nélküli döntetlent játszott Békéscsabán a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában. A vendégcsapat a harmadik helyen végzett a bajnokságban, míg a hazai együttes már az utolsó forduló előtt biztos kieső volt. A Debrecen bronzérmesként a 2016/17-es idényben az Európa Liga-selejtezőjében indulhat.

Bajnoki győzelemmel zárt a bajnok

A bajnoki címét már korábban biztosító Ferencváros 1-0-ra legyőzte a pályaválasztó Szombathelyi Haladást Sopronban, a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, szombaton. Thomas Doll együttese történelmi rekordot jelentő 21 pontos előnnyel zárt a tabella élén, a korábbi csúcsot az MTK tartotta, amely az 1998/99-es idényben 19 ponttal szerzet többet a második helyezettnél. A szombathelyi együttesnek megszakadt a hat mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, s ugyan volt rá esélye, de nem tudta elérni a nemzetközi kupaindulást érő negyedik helyet. A Ferencváros 2013 óta nem kapott ki a Haladástól, vendégként 2012 óta veretlenek a szombathelyi együttessel szemben.

Összesen 322 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. május 02. 03:51
A magyar reformok működnek! Felcsút jobban teljesít! A haza nem lehet másodosztályban! Szar lehet most kicsit Bástya elvtársnak, de majd megoldja, hogy szeptembertől mégiscsak az nb1-ben induljon Puskás szülőfalujának csapata.
kuwiq
2016. május 01. 22:19
Szerintem az a játékosok baja, hogy gól után nem tudnak kiugrani a nézők közé, hacsak nem kapnak rúdugró képzést hamarosan. De az meg hogy nézne már ki, hogy a vonal mellett ugrórudak lennének kikészítve gólörömhöz!
kukagyerek
2016. május 01. 11:48
Pancho Vikror nem tolt elég zsetont a felcsúti legényeknek.
követeljük Wellman lemondását
2016. május 01. 11:45
Béka " A koszos kaftános ávósok meg örüljenek más bajának, igy szokták." Itt nem a kárürvendésről van szó! Hanem arról hogy a kezelt beteg eltapsolt több mint 11 Milliárdot a nagy semmire!!!!!!!!!!!!! Ebből hány kórházat lehettett volna felújítani? De hát a gazdád gyűlöli a magyarokat, ez teljesen nyilvánvaló! Még be is vallja hogy támogatja a nyugatra menekülésüket! 1:1-ben ugyanaz mint gyurcsány el lehet menni! Csak ő a Demjánékra mondta! orbán a bankok szolgájaként megalkotta a 2014-es Bankmentő törvényeket, amik miatt külföldi bíróságokon kell pereskedni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!