Felmentették a moszkvai ingatlanügy vádlottjait

2015. november 25. 14:29

Felmentette a Budapest Környéki Törvényszék a moszkvai ingatlanügy hat vádlottját első fokon. A vád szerint a szóban forgó ingatlant Székely Árpád akkor nagykövet jóval áron alul adta el, a többi vádlott pedig fedezte ezt a cselekményt. A bíróság most felmentette a hűtlen kezeléssel, illetve bűnpártolással és okirat-hamisítással vádolt személyeket.

2015. november 25. 14:29

Felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladása kapcsán hűtlen kezelés, illetve bűnpártolás és okirat-hamisítás miatt emelt vádak alól a Budapest Környéki Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint 2008-ban az elsőrendű vádlott, Székely Árpád akkori moszkvai nagykövet felettesei tudta nélkül írta alá az ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szóló adásvételi szerződést. A többi vádlott erről tudva bűnpártoló módon próbálta őt fedezni, mentesíteni cselekménye büntetőjogi következményei alól. Az ingatlant a magyar állam 23,7 millió dollárért értékesítette, ám a vevő nem sokkal később több mint 100 millió dollárért adta tovább. A vádhatóság szerint az ügyletből az államnak több milliárd forint meg nem térült hátránya keletkezett.

Az ügyészség Székely Árpádot hűtlen kezeléssel, Horváthné Fekszi Márta volt külügyminisztériumi államtitkárt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és az értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot, valamint a cég akkori két vezető beosztású és egy beosztott munkatársát bűnpártolással és magánokirat-hamisítással vádolta.

A vádlottak az eljárás során mindvégig tagadták bűnösségüket.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2015. november 25. 21:46
figyeljeteka lényeg..nem lesz itt elitélve se balos se jobbos eli politikusbünözö...hisztot megcsinálja a fidesz, hogy a biroságok baloldaliak..(6 év 2/3 után)...ne adj isten évek mulva fidesznyikeket vesz elö a biroság..és itélet nem születik vagy nevetséges..akkor meg az álbal sikitozik, hogy jobbosok a birok.. elmondom: a biroság a hatalom kiszolgáloi akik a rendszerváltás ota benne vannaka nagy svindliben..kiszolgálva mindkét oldal politikai igényeit.. müködö igazságzsolgáltatást! román ügyészség segiccsééé! horvát biroság segiccséé!! cseh rendörség segiccsééé!
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 25. 19:50
Valaki csak eladta azt az ingatlant, vagy a szíriuszi gyíkemberek voltak?
Gregorius
2015. november 25. 16:40
Az oroszok bevonása nélkül nem tudtak mit ítélni, mert nagyon fontos infok ott vannak. Ahogy emlékszem ilyen kiemelt ingatlan esetében az orosz állam jelöli ki az engedélyezett vevői kört, azaz nem igazi szabad piaci értékesítésről van szó. Azt egyébként nem értem, hogy az NK-nek honnan volt felhatalmazása a vevő kiválasztására.
semmisejo
2015. november 25. 15:20
A magyar birosag fuggetlen! Ha most elkaszaljak oket jo par evre, akkor a szocialistak meg azt mondjak, hogy a fidesz altal kezivezerelt birosag! A fidesz ki akarta selejtezni az oreg partallami birokat, azt se lehetett! Akkor most hogy legyen jo?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!