Szigorítás vár az e-cigire is

2015. október 22. 14:49

Az EMMI javaslata szerint e-cigarettát is csak ott lehetne szívni a jövőben, ahol hagyományos cigit, és szigorítanák a kereskedelmét is.

2015. október 22. 14:49

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának törvénytervezete szerint a jövőben csak ott lehetne szívni e-cigarettát, ahol a hagyományos cigit is. Vagyis például nem lehetne e-cigizni az aluljárókban, megállókban, vendéglátóegységekben és a munkahelyeken sem. Eddig ilyen korlátozás nem volt.

A javaslat másik emelete az e-cigi kereskedelmét korlátozná: nem lehetne sem azt, sem az utántöltőjét automatákból vásárolni, illetve aki e-cigit akar árusítani, annak ezt legalább fél évvel korábban be kellene jelentenie. Ellenkező esetben komoly büntetést kaphatnak. 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zákány
2015. október 23. 10:44
Újkori boszorkányüldözés... Ez volt a cél, hogy az utcára kergessék a dohányosokat? Pl: a klinikák, kórházak előtt orvosok, ápolók, betegek dohányoznak és kávéznak a főbejárat előtt. Nem valami szép látvány! (Miközben a dohányboltok kirakatait álszent módon lefóliáztatják, a dohányárúból befolyó adóforintokat pedig szemrebbenés nélkül besöprik.)Ezeknek az embereknek nincsenek jogaik? Miért kell őket úton-útfélen megszégyeníteni? Nem tudom elhinni, hogy nem lehetne a dohányosoknak egy dohányzó helyet lekeríteni bármelyik intézeten belül.
cutcopy
2015. október 22. 20:43
Végre, már untam azt a pofátlanságot ahogy az e-cigisek kérdés nélkül bebüdösgőzösíthettek bármilyen helyiséget..
hihhaa
2015. október 22. 20:16
Jó-jó, de mi az értelme így az e-ciginek?? Az e-cigarettában nem pont az a lényeg, hogy nem lehet vele/tőle passzívdohányozni?
mr.Marcang
2015. október 22. 19:43
Éjjen @bbjnick! Éjjen a @vigyori! Vesszen az EMMI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!