Az Európai Néppárt társult tagja lett a Vajdasági Magyar Szövetség

2015. szeptember 02. 15:46

Nyolcévnyi megfigyelői státusz után az Európai Néppárt társult tagja lett a Vajdasági Magyar Szövetség.

2015. szeptember 02. 15:46

Kedvezően bírálta el az Európai Néppárt (EPP) Politikai Közgyűlése szerdán a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) kérelmét, hogy a Néppárt társult tagjává váljon. Ezzel a VMSZ elérte a legmagasabb szintű tagságot, amely egy nem uniós tagállamban működő párt számára elérhető – közölte Deli Andor fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő. A legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség 2007 óta tagja – megfigyelői státusban – Európa legnagyobb pártcsaládjának, az Európai Néppártnak. 

A Fidesz-KDNP EP-delegációja üdvözölte a hírt, és támogatásáról biztosította a VMSZ-t az Európai Néppárt családjához közelítő útján. „A társult tagsággal egyúttal kiteljesedett az a kör, amit a Fidesz a nemzeti listával indított. Mindezen elemek egymást erősítve még hatékonyabbá teszik a vajdasági magyar közösség megjelenését az egységes magyar és európai politikai színtéren” – hangsúlyozta közleményében Deli Andor.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2015. szeptember 02. 16:06
sok sikert az " európai politikai színtéren” ... - hány magyar társult párttagja is van már az Európai Néppártnak ...
csuka
2015. szeptember 02. 16:03
http://alfahir.hu/az_elmult_25_ev_legkomolyabb_koztulajdon_lopasi_kiserlete_elott_allunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!