Esze ágában sincs kivonulni a Sberbanknak

2015. augusztus 07. 12:34

Nem igazak a hírek, miszerint kivonulna a hazai pénzpiacról az orosz bank. A Sberbank tovább folytatja magyarországi pénzügyi tevékenységét, és pozícióját is tovább kívánja erősíteni.

2015. augusztus 07. 12:34

A Sberbank Magyarország Zrt. tovább folytatja magyarországi pénzügyi tevékenységét és erősíteni kívánja pozícióját a hazai pénzpiacon, közölte a hitelintézet az MTI-vel pénteken. A hitelintézet azért adta ki ezzel kapcsolatos közleményét, mert csütörtökön több sajtóorgánumban is megjelent az a hír, hogy várhatóan kivonulnak a magyarországi pénzpiacról. A Sberbank Magyarország közleménye szerint a hitelintézet tevékenységének javuló eredményeit mutatja az, hogy 2015. első félévében jelentősen nőtt a bank kamatbevétele a kis- és középvállalkozói üzletágban, illetve még nagyobb volt az állomány bővülése a lakossági hitelkihelyezések terén az előző év azonos időszakához viszonyítva. (A bank egyelőre konkrét állományadatokat nem közölt.)

Hangsúlyozzák: a Sberbank a jövőben is rendben teljesíti az ügyfelek szembeni kötelezettségeit. A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe AG leányvállalata, lakossági-, mikro-, kkv- és nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon. A bank 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon.

A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa 11 piacán van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában (Szarajevóban és Banja Luka-ban), Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Ukrajnában és Németországban.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2015. augusztus 07. 13:53
Még nem szólt nekik a focibuzi,hogy ki akarnak vonulni.
Akitlosz
2015. augusztus 07. 13:12
Nahát ilyen bank is van!? Jó tudni. Sohasem hallottam eddig róluk.
3M..
2015. augusztus 07. 12:55
Maradjanak nyugodtan. És erősítsék, finanszírozzák a vállalkozásokat. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!