Befejeződött a műszaki határzár telepítése a szerb-magyar határon

2015. augusztus 29. 18:20

Két nappal az augusztus 31-ei határidő előtt kiépült a műszaki határzár első szakasza. A munkálatok tovább folytatódnak a műszaki zárral párhuzamosan a teljes szakaszon megépül az ideiglenes biztonsági határzár is – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

2015. augusztus 29. 18:20

Kiépült a műszaki határzár első szakasza – közölte a Honvédelmi minisztérium szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint „a Magyar Honvédség a műszaki zárrendszer telepítésének befejezésével lezárta a magyar-szerb határt, így két nappal az augusztus 31-ei határidő előtt kiépült a határzár első szakasza”.

A munkálatok tovább folytatódnak, a műszaki zárral párhuzamosan a teljes szakaszon megépül az ideiglenes biztonsági határzár is, ezzel „a drótakadály mögött telepített kerítés is akadályt képez az illegális határátlépők előtt” – olvasható a kommünikében.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 30. 11:10
A tüntetéskor A rendőrökön látszott, hogy sokféle parancsot készek végrehajtani, mármint természetesen függetlenül attól, hogy az bűncselekmény-e vagy sem, de végül azt az utasítást kapták – a parancs az ORFK-tól jött, amellyel folyamatosan kapcsolatban voltak -, hogy mivel a hatályos jogszabályok miatt nem nyúlhatnak a bevándorlókhoz, és nem kényszeríthetik őket arra, hogy felszálljanak a buszra, ezért el kell őket engedni. Szóltak a tolmácsoknak és az aktivistáknak, hogy segítsenek az afgánoknak megmutatni, kísérjék őket a Keleti pályaudvar alatti, tranzit zónának nevezett területre.
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 30. 11:08
Orbán Viktor jelenleg korlátlanul beengedi a menekülteket, eteti, itatja, fedett területet biztosít nekik, a legális menekültek kaphatnak havi zsebpénzt, napi élelempénzt, számos olyan joggal rendelkeznek, amivel egy magyar civil vagy hajléktalan soha(!), soha(!), de soha(!), a hatóságok hozzá sem érhetnek az arabokhoz stb., az egyéb hatósági zaklatások sem léteznek, amik elriasztanák őket, tehát Magyarország momentán potenciális tömeggyűjtőhely. Azokkal az ellátó módszerekkel, amiket az Orbán-kormány biztosít, az egész országot, előre tervezetten menekülttáborrá lehet alakítani.
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 30. 11:08
És nagy tömegek jellemzően ott ragadnak, ahol a kormány nem adja utasításba a hatóságok általi vegzálást, és ahol van mit enni. Érdekes, ezekről nem beszél senki. Na most az ellátás miatt Magyarország elfelejtheti, hogy átjáróház csupán, mert az, hogy mennyi migránst kell ellátnia az elkövetkező évtizedek során és egyfolytában, azaz mekkora lesz Magyarországon az egész lakosságot sújtó szegénység és munkanélküliség, valamint a bűnözés stb., meghatározóan attól függ, hogy az ország beengedi-e a menekültáradatot a határon, ad-e nekik enni és zaklatja-e őket a hatóságokkal. Benne voltam, megéltem, tudom, hogy ez a törvény.
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 30. 11:07
A fenti is ugyanaz a tétel, amiről senki nem beszél, pedig én mondtam, hiszen köztük élve tudom, hogy mentek a dolgok. Tehát nagyon-nagyon sok menekült abban az országban ragad, ahol kap valamiféle ellátást, illetve nagyon sokan járják keresztbe-kasul az országokat és a kontinenst, sőt, sokan a földrészek között is úgy járnak-kelnek, mint más a városszéli erdőbe kirándulni, hiszen nincs állandó otthonuk, vagy nem akarnak az állandó otthonukba visszatérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!