Origo: Nyomozás indult Tiborcz István cégének közbeszerzési sikersorozata miatt

2015. július 20. 14:21

Az Európai Unió csalás elleni hivatala nyomozást indított az Orbán Viktor vejének cége által sorra nyert, uniós forrásból finanszírozott városfejlesztési tenderek miatt – tudta meg az Origo. Tiborcz István időközben eladta tulajdonrészét az Elios Zrt.-ben. Az EU-s vizsgálat a Demokratikus Koalíció bejelentésére indult meg.

2015. július 20. 14:21

Az Origo azt írja, Tiborcz István cége ügyében nyomoz az OLAF, amely az Európai Unió csalás elleni hivatala. A vizsgálat a DK-s Molnár Csaba bejelentésére indult, amiatt, hogy a miniszterelnök vejének cége, az Elios Zrt. az elmúlt időszakban sorra nyerte a városfejlesztési projektekhez kapcsolódó pályázatokat, melyekhez egyébként javarészt az Európai Unió biztosított forrást. Az Elios, amely LED-technológiás közvilágítási rendszerekkel foglalkozik, nagyjából 1,2 milliárd forintnyi uniós pénzhez jutott hozzá a közbeszerzési eljárásokban. 

A portál emlékeztet: a nyerő széria ellenére Orbán Ráhel férje idén tavasszal minden olyan részvényét eladta, amely közbeszerzésekhez kapcsolódott; állítólag azért, hogy az ezek miatt kapott támadásoknak véget vessen. Az Elios sikersorozata a tendereken azonban nem ért véget Tiborcz kiszállásával, a cég továbbra is a vidéki városok LED-korszerűsítésének éllovasa.

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja, „megengedhetetlen, hogy az európai fejlesztési pénzek milliárdjai a miniszterelnök családjánál landoljanak”. Hozzáteszik: „A most indított átfogó brüsszeli vizsgálat felderítheti az Orbán-család mesébe illő gazdagodásának részleteit.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó
2015. július 21. 06:57
Faszér' basztassák a kiskölköt? Fáj, hogy a saját lábára akar állni a kiccsaláddal?
írmag
2015. július 20. 19:29
Molnár elsősorban az altus ügyben nagy tudós, ez csak terelés. Az altus ügy nagyon fájó és rázós! Szakdolgozat ügyben is kapott megbízást a kinyomozós OLAF? Nehogy két dossziét találjanak!
bumburi
2015. július 20. 19:06
Tiborcz Istvánt kizárólag azért támadják, mert fényt akar hozni a sötétség helyett :)
Tintamin
2015. július 20. 19:05
A keresztapa pici kegyeltje. Ja, es persze nem Polt Peti inditotta a nyomozast. Mekkora csoda!! Demokracia, az.... A kurva anyjat a fideszes maffianak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!