Deli a calais-i helyzet, Szanyi a menekültügyi támogatás miatt szólalt fel az EP-ben

2015. július 07. 08:27

A fideszes Deli Andor azt szorgalmazta hétfőn este az Európai Parlamentben, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon végre érdemben a Calais-ban kialakult helyzettel. Szanyi Tibor pedig azt kérdezte: meg fogja-e kérdezni az EB, hogy mire költi valójában a kormány az uniótól kapott 8 millió eurós menekültügyi célú támogatást.

2015. július 07. 08:27

Menekültügyi témában szólalt fel hétfő este az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén Deli Andor fideszes és Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő. Deli Andor arra hívta a fel a figyelmet, hogy a franciaországi Calais-ban illegális migránsok zaklatják a kamionosokat. Úgy próbálnak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britanniába, hogy akár erőszakkal is igyekeznek feljutni a Calais-ban várakozó teherautókra, veszélyeztetik a sofőrök testi épségét, kárt okoznak a rakományban, és sok esetben önmagukat is veszélybe sodorják. „Szükségesnek tartom, hogy az Európai Bizottság (...) sürgősen cselekedjen ebben a kérdésben” – mondta a magyar néppárti EP-képviselő. Emlékeztetett, hogy a múlt héten húsznál több néppárti képviselőtársával együtt sürgős választ igénylő kérdést intézett a javaslattevő-végrehajtó uniós intézményhez, és felháborítónak nevezte, hogy az ügy mégsem került fel a mostani plenáris ülés napirendjére.

Szanyi Tibor arról beszélt, hogy az unió több mint 8 millió euró menekültügyi célú pénzügyi támogatást nyújtott Magyarországnak, az európai szolidaritás jegyében. Ehhez képest – mondta az MSZP-s EP-képviselő – a magyar kormány migrációellenes óriásplakát-kampányt indított, kerítés építését vette tervbe a magyar-szerb határ mentén, valamint „megfélemlítő jellegű rendőrségi akciót hajtott végre” a túlzsúfolt debreceni menekültbefogadó állomásnál. Szanyi – arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a menekülttáborok fejlesztését ellenző nyilatkozatot tett – feltette a kérdést, hogy mire költik a szóban forgó uniós támogatást. A képviselő arra is kíváncsi volt, hogy az Európai Bizottság szintén fel kívánja-e tenni ezt a kérdést.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. július 07. 11:38
Megfélemlítő rendőrségi akció..hát ezen még egy picike kis muzulmán fiúcska is kacagna..Ha megfélemlítő akcióra kerül sor, akkor azt nem a rendőrség rendezi majd.
tevevanegypupu
2015. július 07. 11:35
Éppen most olvastam, hogy Marseille mellett a hatalmas és nagy terrorista védekezés első számú fokozatában, mikor kommandós-kommandóst követ a francia utcákon, egy laktanyából elloptak jó tetemes mennyiségű robbanószert..Egy LAKTANYÁBÓL..
Mindjárt
2015. július 07. 11:26
Ezek a bolsevik patkányok több mint 100 éve rombolják hazánkat, írtják népünket. Mégis van olyan barom politikus aki azt hazudja, hogy ezek az áldozatok.
Mindjárt
2015. július 07. 11:22
Ez a szanyi egy undorító bolsevik patkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!