A Norvég Alapok támogatják az Öreg-Túr rehabilitációját

2015. július 17. 12:28

A Norvég Alapok állják az Öreg-Túr vízszintjének emelését célzó program következő etapja költségeinek 85 százalékát, közel negyedmilliárd forintot. A programban fenékduzzasztó, zsilip, és automata vízszintmérő állomás építése szerepel.

2015. július 17. 12:28

Az EGT és a Norvég Alapok támogatásával folytatódik az Öreg-Túr vízrendszerének fejlesztése, a 895 ezer euró (275 millió forint) összértékű vízgazdálkodási program nyitórendezvényét pénteken tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban.

Az eseményen Katrine Steinfeld, Norvégia magyarországi nagykövetségének tanácsosa elmondta, a folyórehabilitációs programot a Norvég Alapok 760 ezer euróval (234 millió forint) támogatta, ami 85 százalékos támogatási intenzitást jelent.

A mintegy 63 kilométer hosszú Öreg-Túr vízháztartásának javítására, valamint vízszintjének emelésére kidolgozott program második ütemében elvégzik többek közt a meglévő műtárgyak rekonstrukcióját, új fenékduzzasztót és zsilipeket építenek, illetve automata vízszintmérő állomásokat létesítenek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!