LMP: A kormány feladja, hogy Magyarország tudással vegye fel a versenyt

2015. június 15. 13:34

Ikotity István, az LMP képviselője a budapesti sajtótájékoztatón az oktatási rendszer változtatására, leépítésére hívta fel figyelmet, amely több gimnázium bezárásával is járhat. A diákok szakképzés felé terelése és a gimnáziumok bezárása a felsőoktatásra is negatív hatással lesz – mondta Ikotity.

2015. június 15. 13:34

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hirdessen iskolabezárási stopot és vállaljon garanciát arra, hogy minden járásban lesz legalább egy gimnázium – közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A politikus úgy fogalmazott: a kormányzat több tucat gimnázium halálos ítéletét mondhatja ki, ugyanis július 1-jétől kezdődik az „úgynevezett profiltisztítás” a közoktatásban, ami „iskolabezárásokat és leépítéseket jelent”. 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) háromszáz iskola kerül át a nemzetgazdasági tárcához, köztük nyolcvan olyan, amelyekben gimnáziumi képzés is folyik – folytatta. Szerinte a gimnáziumok közül egyik sincs biztonságban, mert bármelyiket leválaszthatják vagy bezárhatják. A gimnáziumok bezárása a felsőoktatás elsorvasztásához is vezet majd – mondta Ikotity István, hozzátéve, a diákokat a jelek szerint a szakképzésbe akarják terelni. Az oktatást a Fidesz-KDNP-kormány „torz gazdaságfilozófiájának” rendelik alá és feladják azt a célt, hogy Magyarország magas hozzáadott értéket termelő munkavállalókkal és tudással vegye fel a versenyt a világban – értékelt.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. június 15. 20:00
Bőgnek a zöld kérődzők, kiég a "legelő" az uborka szezonban.Nincs ki szénát lapátolna ma "Szemlélő"-ben! Most tehát elővették a lefitymált Kunó gróf egyik legförtelmesebb bűnét: A Kisantatot KULTÚRFÖLÉNYÜNKKEL kell legyőznünk!! Ezt segíti elő a magas szintű humán gimnáziumi képzés, ahol sok filoszt képeznek, de a reál gimnáziumoknak is meg van a maga feladata a természettudományok terén és gyakorlatában. Nos Orbánék "elbutítják" az öregecskedő magyar értelmiséget...Gimnáziumot, gimnáziumot, gimnáziumot a népnek! Mert miféle bankszakember, mérnök, vegyész, építész stb. lesz abból, aki nem érzi át a klasszikusok szellemiségét, a humanizmust, a romantikát, i tak dalse-vagy oh pardon: et cetera... etc.etc....
pemete jakab
2015. június 15. 18:30
"LMP: A kormány feladja, hogy Magyarország tudással vegye fel a versenyt" Orbán: De az erő velünk van. pemete: Csak ez az erő vaktában csapkod.
Akitlosz
2015. június 15. 18:12
A tudás nem pótolja és nem helyettesíti a tőkét.
brekker
2015. június 15. 14:49
A királynét megbaszni nem kell félnetek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!