Már a világörökségi területeken is zárva lesznek a boltok vasárnap

2015. május 08. 18:18

Május 9-én lép életbe a jogszabály, amely alapján már a világörökségi területeken lévő boltoknak is zárva kell tartaniuk vasárnap.

2015. május 08. 18:18

Vasárnap már nem nyithatnak ki a világörökségi területen sem a kiskereskedelmi üzletek, miután pénteken megjelent a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény módosítása.

A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály szombaton lép hatályba, így akkortól a törvény hatálya kiterjed a világörökségi területen található üzletekre is, miután azok kikerültek a mentességet élvező kereskedelmi egységek felsorolásából. Ezzel egy időben viszont hatályba lép a mentesítés az automatából történő értékesítésre, vagyis automatákból lehet értékesíteni vasárnaptól.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2015. május 08. 22:33
Kis nyomorult ellenzéki szarjankók. :-) Nyomjátok kétségbeesetten ezt a " Méér zárják be a bóótokat , amikor a proli ott tölti el a vasárnapokat" szarságot. :-) Ebből biztos nem lesznek nektek több szavazatok. Maradtok ott ahol vagytok- ahova a választók kidobtak, a Kukában. Reménykedve motyogjátok egymásnak. "Orbánnak már vége- most megint mi jövünk Oszi." Jöttök ám Ti az apátok faszát. :-) Mert nem az Orbán meg a Fidesz az ellenfeletek- Ti korrupt tolvaj banda- hanem a választók akiknek ha egy DK, vagy MSZP , vagy egy "cuki" Jobbik a másik lehetőség- Soha a büdös életben nem enged benneteket , meg a párt főnökeiteket a hatalomba vissza. Mert Magyarország minden baja , ettől az ellenzékben lévő söpredéktől származik. Élhetnénk mi itt úgy mint egy osztrák, de -az MSZP 18 éven keresztül kormányzott.és csak egyre rosszabb lett- Úgy hogy Ti vagytok akiknek soha többé , nem szabad a hatalomnak közelébe sem jutni. Nem is fogtok. :-)
=nessuno=
2015. május 08. 22:13
Mikor lesz már végre népszavazás??? Ezek nem járnak boltba.
Akitlosz
2015. május 08. 21:28
A templomok milyen jogon vannak nyitva vasárnap, A papokat ki szabad zsákmányolni? Nekik nincsen szükségük pihenésre?
Tintamin
2015. május 08. 20:49
A KURVA ANYJÁT AZ ÖSSZES FIDESZES SZARHÁZINAK!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!