Seriffek ügyelhetnek a rendre Miskolcon

2015. április 05. 09:21

A tervek szerint Miskolc mind a húsz választókörzetében lenne egy seriff, aki a lakosság számára a nap 24 órájában elérhető. A miskolci önkormányzat úgy tapasztalja, ha baj van, nem szívesen hívnak rendőrt az emberek: a seriff ezért nem is a rendőrség kötelékéből kerül ki.

2015. április 05. 09:21

A lakosság visszajelzése szerint szükség van egy olyan közösségi rendészre, aki a nap 24 órájában elérhető minden polgár számára, mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője a köztévé híradójának. A miskolci önkormányzat erre reagálva bevezeti az angolszász hagyományokra visszavezethető seriffrendszert.

Hollósy szerint baj esetén az emberek nem szívesen hívnak közvetlenül rendőrt, mert nem szeretnek tanúskodni és bürokratikusnak tartják a rendszert. Egy közösségi rendészhez viszont, aki egy körzetben él velük, ismeri az ügyes-bajos dolgaikat, szívesebben fordulhatnak majd a lakók, a sheriffek ugyanis nem a rendőrség kötelékéből kerülnek majd ki, mondta az M1-nek Hollósy András.

A tervek szerint Miskolc mind a 20 választókörzetében lenne egy seriff, aki közvetlen kapcsolatban állna majd a rendőrséggel, az önkormányzati rendészettel és az egyéb hatóságokkal is. Az új rendszertől a bűncselekmények további csökkenését várják. A seriffrendszer kialakításáról szóló indítványt áprilisban terjesztik a közgyűlés elé.

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. április 06. 17:58
Congrats Nem most nyilatkozta ez a barom Kriza, hogy Miskolcon minden király?
Lázár Páván
2015. április 06. 11:33
Fakutya Vigyora "Mér, már nincs szükség villanyszerelőre sehol?" Ha orbán bukik, akkor ő is elmehet ügyvédnek Ilyed Önéletrajzot adhatna be 51 éves jogász, SEMMILYEN GYAKORLATTAL, irodai munkát, gépelést keres:)
Lázár Páván
2015. április 06. 11:30
kukagyerek Jók a kommentjeid, a neved ellenére többdiplomás mérnöknek vagy egyetemi tanárnak - adjunkrtus, docens - lőnélek be Nem muszáj válaszolnod:)
Lázár Páván
2015. április 06. 11:20
Fakutya Vigyora http://Je suis Csemer Boglárka 2015. április 5. 22:20 @Lázár Páván "Bayer "büdös bunkónak, sült bunkónak, barom prolinak" nevezte Zagyvát, továbbá azt mondta róla, hogy amikor az ember lapos köveket felfordít a pincében, olyan arcú lények másznak ki alóla, mint a felperes, aki annyit érdemelne, hogy valaki rongyosra verje a pofáját," Simicska meg azt mondta orbánra hogy egy GECI!!!!!!!!!! Mér, a társadalom honnan tudja, hogy nem igy van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!