Világörökségi területen se lehetnek nyitva a boltok vasárnap

2015. március 12. 12:11

A kormány szerint igaza van azoknak, akik szerint igazságtalan lenne megkülönböztetni a világörökségi területeken működő üzleteket, így a kabinet módosító javaslatot nyújtott be arról: a világörökségi területeken se lehessenek nyitva az üzletek vasárnap.

2015. március 12. 12:11

A kormány szerdán megtárgyalta a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben benyújtott módosító javaslatokat – közölte Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányülés döntéseiről csütörtökön tájékoztatva az MTI-t.

Hozzátette: „meglepődve láttuk, hogy a sajtóban oly' hangos ellenzék” a világörökség megkülönböztetett helyzetével kapcsolatban nem nyújtott be módosító javaslatot. Ugyanakkor a kormány számára világossá vált, hogy igazuk volt azoknak, akik igazságtalannak érezték a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatban a világörökségi területen lévő kereskedelmi üzletek – és így az ott dolgozók - megkülönböztetését. Ezért, ezen a területen a kormány fogja kezdeményezni a változtatást, így tovább szűkül a kivételek köre – jelentette ki. 

Kiemelte: a cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. március 12. 21:00
Világökörség
kjkj945
2015. március 12. 20:41
Bolt?????? a kocsma étterem borozó stb ''bolt'' nyitva lehet. Ja vagy azok nem boltok?
oskar
2015. március 12. 15:01
Nem tudom, hogy ki találta ki, de az nem ebben a világban él. Régen, amikor a földeken meg otthon, meg az otthoni műhelyekben, dolgoztak volt értelme a vasárnapi csendnek. Akkor petróleum lámpával világítottak, kútról hordták a vizet...stb. Ma, jár a vonat, busz, villamos, dolgoznak a gyárakban, erőművekben, szállodákban..stb. Így semmi értelme az egésznek. Úgy néz ki az egész, hogy ez egy szívatás a kereskedőknek. Nem csodálkozom, hogy esik a Fidesz népszerűsége. Ha ők ezt nem látják, vagy nem veszik észre akkor megérdemlik!
rosszkutya
2015. március 12. 14:40
Vérfideszes édesanyám szerint meghalni se lenne szabad vasárnap, mert egy családtag halála mélyen családellenes. Már Ő is meginogni látszik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!