Vasárnap este többen nézték az ATV-t, mint az M1-et

2015. március 16. 12:00

A sorozatos bakik ellenére a nézők 4,7 százaléka választotta az új M1-et vasárnap egész nap, amely korábban 5-5,2 százalékot ért el vasárnaponként. Az esti műsorsávban viszont az ATV-t is többen nézték mint az M1-et. A Duna az eddigi átlagos vasárnapi nézettségének több mint a dupláját érte el 7,9 százalékkal, és este a TV2-t is verte.

2015. március 16. 12:00

Ugyan sorozatos bakikkal indult vasárnap az új nemzeti hírtévé, a nézettségi adatok egész napos vonatkozásban nem rosszak. A hírtelevízióvá alakult M1-et a nézők 4,7 százaléka nézte. A korábbi M1 heti viszonylatban 6-7 százalékos nézettséget ért el, vasárnaponként általában 5-5,2 százalék körülit, de ezt csak hírcsatornaként biztosan nem tudná tartani: a legtöbb hírcsatornának 1-2 százalékos a nézettsége – írja az Origo az egész napos adatok alapján.

Az ATV összesítése szerint viszont az esti műsorsávban, 17-22 óráig verte az ATV az új közhírtévét: előbbit a tévé előtt ülő felnőttek 10,4-10,8 százaléka nézte, míg az utóbbit a tévéző felnőttek 2,6-3,3 százaléka. Az összes előfizető felnőtt vonatkozásában is megvan az ATV előnye az esti időszakban: 5,1 százalék az M1 1,3 százalékával szemben. 

A közmédia szórakoztató és sporttartalmai a Dunára kerültek, amit a nézők 7,9 százaléka nézett vasárnap. A nézők leginkább a Forma 1, a Magyarország szeretlek és a Kossuthkifli miatt választották a Dunát, amely eddig 3,6 százalék körüli nézettségnek örvendhetett vasárnaponként: ezt tehát bőven megduplázta. 

Az ATV által közzétett grafikonból az is kiderült, hogy a Duna TV este a Magyarország szeretlek bőven alatt bőven verte a TV2-t, és a Kossuthkifli is nagyjából a TV2-ével megegyező nézőszámot hozott.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. április 15. 17:19
Az szektATVnek akkora a befolyása mint a mosóporlogós dknak.
Laibach
2015. március 21. 16:41
Anno Ferenc testvér alatt a Hírtv-t néztük ha a lényeget akartuk megtudni, most az Rtl meg az ATV.-t kell nézni a közszolgálati mesecsatornák helyett, majd levonni a következtetéseket.
Morgen
2015. március 21. 16:39
Az ATV-t csak azért nézi az ember (ill. hallgatja), hogy képben legyen, mekkora baromságokkal foglalkoznak a ballibákok.
yanoo
2015. március 21. 07:53
Nagyon vártam a Kossuthkiflit, mert Fehér Béla az egyik kedvenc íróm és a könyv nagyon jó.A film előtt is meglehetős médiavircsaftot csináltak ( végre egy magyar filmet is futtatnak), de sajnos ez, legalább is az első rész, nagyon gyenge.A színészek mindent túljátszottak, a könyv humorából gyakorlatilag semmi sem jött át.( A hang egyenesen pocsék).Egyedül Haumann volt jó a filmben.Sőt, nagyon jó volt. Kár érte.Én azt hittem , hogy egy fehér Bélát nem lehet elrontani, annyira jók a könyvei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!