Orbán: Ne ússzák meg a brókerbotrány felelősei!

2015. március 23. 15:07

Orbán Viktor szerint a brókerek visszaéltek a gazdasági hatalmukkal, ezért a kormány támogatja a Fidesz javaslatát, hogy a felelős cégcsoportok vagyontárgyait egy vagyonalapba vonják be – beleértve ebbe a brókerek, felügyelőbizottsági tagok, könyvvizsgálók, valamint más hibázók, felelősök magánvagyonát is.

2015. március 23. 15:07

A Fidesz javaslata alapján egy vagyonalapba vonnák be a brókerbotrányban érintett cégcsoportok vagyontárgyait, köztük „a hatalmukkal visszaélő” brókerek, felügyelőbizottsági tagok, könyvvizsgálók, valamint más felelősök magánvagyonát is, majd ebből a vagyonalapból kártalanítanák a károsultakat – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn az M1-nek nyilatkozva.

A brókerek visszaéltek a pénzügyi hatalmukkal, a károsultak száma pedig meglehetősen nagy, ezért nincs vesztegetnivaló idő, meg kell hozni azokat az intézkedéseket, amelyekkel meg lehet óvni a „kimenekítéstől” a kártalanítás alapjául szolgáló vagyontárgyakat – mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke.

Ilyenkor az szokott történni (), hogy azok, akik kicsalták az emberek pénzét, valahogy mindig megússzák. Azért tudják megúszni, mert valahogy az a vagyon, amelyből kártalanítani lehetne az embereket, kézen-közön ilyenkor el szokott tűnni: tág tere nyílik a jogászkodásnak, és mire a kormány vagy a felügyeleti szervek intézkednének, kiderül, már nincsenek is meg a vagyontárgyak” – fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesznek a kormány által is támogatott javaslata éppen azt célozza – folytatta a miniszterelnök –, hogy ez ne fordulhasson elő, és azonnal vonják be egy vagyonalapba ezeket a vagyontárgyakat, ideértve „a hatalmukkal visszaélő” brókerek, felügyelőbizottsági tagok, könyvvizsgálók, valamint más hibázók, felelősök magánvagyonát is. E vagyonalapból kártalanítanák azokat, akiknek eltűnt a pénze „ebben az évtizedes korrupciós visszaélésben” – mondta.

Ha az ellenzék is támogatja, a parlament már jövő kedden szavazhat a törvényjavaslatról, majd egy napon belül megszületnek a végrehajtási rendeletek, s azonnal megkezdődhet a vagyontárgyak zár alá vétele, a magánvagyonok bevonása a kártalanításba – közölte Orbán Viktor. A kormányfő megismételte: a legfontosabb, hogy a felelősök ne úszhassák meg, és ne úgy végződjön ez a történet is, mint az elmúlt húsz évben szinte minden hasonló pénzügyi visszaélés végződött.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Páván
2015. március 24. 01:07
– Elég arrogáns ember, az egyik utcabelivel rögtön az ideköltözése után összekülönbözött valamin – kapcsolódott be a beszélgetésbe egy fiatalember. – Én utoljára a tévében láttam, amikor a győri focistákat igyekezett megnyugtatni. Viszont az a szomszéd – mutatott egy közeli házra – találkozott vele a hét elején, éjszaka. A Quaestor vezérnek mennie kell Győrből? A Quaestor vagyonának zárolását követeli az MSZP Ő mondta, hogy három teherautó állt Tarsolyék háza előtt, és lázasan pakoltak. Mintha költözködtek volna – magyarázta a környékbeli ember Melyik fidesz-köcsög mert fogadni nagy tételben hogy pár nap múlva bejelenti Polt Pot féle Gazságszolgáltatás hogy tarsolyék ismeretlen helyen tartózkodnak Bezzek Zuslágon 50 millió miatt rögtön kattant a bilincs Ja ő zsidózott, ami a legsúlyosabb bűncselekmény a holotagadás után A Questor csak szarmagyar gójok pénzét lopta el, kit érdekel ez a gyarmaton?
Lázár Páván
2015. március 24. 01:04
Egy az utcában lakó férfi közeledik, figyelte, ahogy fényképezünk. – Gondolom, a quaestoros vezért keresik. Nem semmi a ház, ugye? – mondta a szomszéd, aki Tamásként mutatkozott be. – Persze az ingatlan nem Tarsolyék nevén van, utánajártam, amikor ideköltöztek. Egy Liechtensteinbe bejegyzett offshore cég a tulajdonosa – világosított fel. Tarsoly "szerény" 500 Milliós villája Budán www.blikk.hu/data/cikk/2/34/3/13/cikk_2340313/2_o-tarsoly-1-PZ_2492.jpg
Lázár Páván
2015. március 24. 01:03
Erre menjen csak tovább, jobb oldalon lesz, a legfeltűnőbb épületet keresse – igazított útba egy közelben lakó. – Hallottam, hogy sokan buktak óriási pénzeket miattuk, nem csodálom, hogy mostanában biztonsági embereket is fogadtak. Láttam őket a ház előtt parkolni – mondta a szomszéd. Károly rendes embernek ismerte meg Tarsoly Csabát. – Nézze, a milliárdosok általában zárkózott emberek, márpedig itt lakik belőlük néhány. Többnyire csak köszöntünk egymásnak, s mentünk tovább, nem álltunk le beszélgetni, de néhány napja már nem láttam őket – tette hozzá az idős férfi. Hamar megtaláltuk a Quaestor-vezér házát. Átlátni a terméskő kerítésen, a kapun túl széles lejáró vezet a garázsba. Név nincs a kamerával ellátott kapucsengőn, amelyet hiába nyomtunk: semmi mozgás nem volt a házban, és telefonon sem értük el Tarsolyt. A kerítés előtt lévő utcai parkolóban három viseltes autó állt. – Ezek csak a szomszéd vendégeinek az autói. Az itt lakóknak jobban megy – mondja egy hölgy. Tarsoly egy R8-as Audival jár, a lányai Lexussal jönnek-mennek – sorolta.
Lázár Páván
2015. március 24. 01:03
Orbán: Ne ússzák meg a brókerbotrány felelősei! "Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt amit teszek" Mivel ezek az idióták nem vették a lapot, hogy hetek óta szabadlábpn védekezhetnek POLt POT jóindulatából, akit személyesen utasítottam hogy hagyja őket meglépni = rég elhúzhattak voolna olyan országba a lopott MILLIÁRDJAIKKAL akikkel nincs kiadatási szerződés, ezért minden médiumban óránként bemondatom hogy 1 hetük van olajra lépni Még a végén a geci tarsoly miatt bukom a 2/3-ot meg a mészrtszaros 8 milliárdos strómanomat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!