Örül a bankadó csökkentésének a bankszövetség

2015. február 09. 18:29

A Magyar Bankszövetség elnöke reméli, hogy minél hamarabb a konkrét számok és ütemezés tekintetében is megszületik a végleges megállapodás a bankadó fokozatos kivezetéséről, illetve az európai uniós országok átlagos szintjére való csökkentéséről.

2015. február 09. 18:29

Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke üdvözli a bankadó lehetséges csökkentéséről szóló bejelentést – közölte a bankszövetség az MTI megkeresésére hétfőn. Kiemelte: mivel ezt az adótételt eredetileg „krízisadóként” vezette be a kormány, így fenntartása a válságból való kilábalást követően már hátráltatja az egészséges piaci mechanizmusokat. Emlékeztetett arra: a Magyar Bankszövetség tárgyalásokat folytat a témában a Nemzetgazdasági Minisztériummal, és remélik, hogy minél hamarabb a konkrét számok és ütemezés tekintetében is megszületik a végleges megállapodás a bankadó fokozatos kivezetéséről, illetve az európai uniós országok átlagos szintjére való csökkentéséről.

Kiemelte: a bankadó fokozatos kivezetésével a hazai bankrendszer egyre jobban el tudja majd látni azt a nélkülözhetetlen szerepét, amellyel serkenti a vállalatok és háztartások finanszírozásán keresztül a magyar gazdaság növekedését. Rámutatott: „az EBRD tulajdonosként való megjelenése Magyarországon jelzi, hogy a magyar bankrendszer egészséges, s további fejlődési pálya előtt áll. Emellett üdvözölni kell minden olyan piaci eseményt, amely elősegíti a bankrendszer kiszámíthatóságát, stabilitását, s hozzájárul a pénzintézetekkel szembeni bizalom erősödéséhez.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. február 09. 19:02
Azt elhiszem. Én meg nem, Tartok tőle, hogy a sok kis szemét adó, amik besompolyognak az küszöb alatt, ennek a kiváltására kerülnek bevezetésre.
Greffiti
2015. február 09. 18:40
1. A személyi jövedelemadó mikor lesz egyszámjegyű? 2. A 27 %-os ÁFA mikor csökken? 3. Miért kellett közpénzből bankot vásárolni, ha utána magánkézbe adjuk? Nem arról volt szó, hogy a bankrendszer 5o %-a magyar kézbe legyen?
Blasio23
2015. február 09. 18:33
Egyszer már megígérték,hogy kivezetik és még mindig fizetni kell. Kíváncsi vagyok, hogy most majd tényleg betartják-e a szavukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!