LMP: Elveszi a kormány a reményt az adósoktól

2015. február 10. 18:16

Bírálja az LMP a kormány és az Erste Bank közötti megállapodást.

2015. február 10. 18:16

Az LMP szerint a kormány bankokkal való „új kiegyezésének” vesztesei ezúttal is az adósságok miatt tönk szélére került családok lesznek, akik az elmúlt négy évben sem kaptak semmilyen segítséget, most pedig a reményt is elvesztik, hogy ez változni fog. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány hétfőn nemcsak az Erste Bank résztulajdonosa lett, hanem egy olyan megállapodáscsomagot is elfogadott, mellyel gyakorlatilag lezárta a bankok elszámoltatását. Mint kifejtette: az EBRD gyámkodása mellett megkötött egyezség alapján a kormány többek között vállalja, hogy tartózkodik az ingatlanárverések és a kilakoltatások további szigorításától. Vállalta azt is, hogy a magáncsőd intézményét és más, fizetésképtelenné vált adósokat védő intézkedést csak a Bankszövetség egyetértésével fogadhat el. 

Ehhez jön az az elképesztő ígéret – folytatta –, hogy a kormány nem hoz a bankok profitjára negatívan ható intézkedést. Ezzel a kormány lényegében lemond a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítéséről, a bajba jutott adósok védelméről és a pénzügyi intézmények esetleges túlkapásainak korlátozásáról – mutatott rá az ellenzéki képviselő, aki szerint a kormány a mostani kiegyezéssel sokadszorra bizonyítja, hogy számára a legszegényebbek egyszerűen nem léteznek. 

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be: a következő években jelentősen csökken a bankadó, alacsonyabb lesz az adókulcs, illetve változik az adó kiszámításának alapja is, 2016-ban 60 milliárd forinttal lesz kevesebb ez az adó.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2015. február 10. 21:14
A bankadó a következő költségvetési évben csökken, nem most. Az erre vonatkozó ígéret nem új, már jó ideje tologatták a tényleges megvalósítást ...
várúr
2015. február 10. 20:44
Újabb hülyeség. A kormány épp azt deklarálta, hogy a Bankszövetséggel nincs értelme megállapodni, mivel semmi érdemi eredménnyel nem járt. Az ellenzék mint a durcás kisgyerek visong. Nem így, nem úgy , nem azt... Az lmp maradjon inkább a leláncolásnál és a molinónál. Más, mint a láncaikat, nem veszthetik.
cutcopy
2015. február 10. 20:37
Ennyi reményt még a világtörténelem során nem vettek el az emberektől mint amennyit itt az LMP hetente előad nálunk..
alex.leopardi
2015. február 10. 19:00
basszus,gyertek ide Romániába ahol Mugur Isarescu azt mondja,le vannak szarva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!