Paprikasprayt használt a rendőrség kedd este, ketten megsérültek

2014. december 17. 06:55

Senkit sem vett őrizetbe a kedd esti tüntetés után a rendőrség. Egy embert emeltek ki a tömegből, mert elesett. A rendőrség később paprikasprayt használt, mikor a Kossuth téren maradó tömeg megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat, két fiatal ennek következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

2014. december 17. 06:55

A rendőrök senkit nem emeltek ki és nem vittek el a tüntetők közül – reagált a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói arról számoltak be, hogy a rendezvény során a tömeg egy része a Nádor utcán keresztül érte el a Kossuth Lajos teret, és a Parlament lépcsőjénél állt meg. A beszédek alatt dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között, az MTI tudósítóinak tapasztalata szerint legalább egy embert kiemeltek és elvittek. A BRFK közlése szerint az történt, hogy a rendőrök felsegítettek egy hölgyet, aki a tömegben elesett, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték.

A történtekkel összefüggésben eljárás nem indult – szögezte le a rendőrségi közlemény. Az MTI megkeresésére a rendőrség megerősítette, hogy használtak paprikasprayt, tájékoztatásuk szerint egy későbbi időpontban, már a demonstráció befejeződését követően a Kossuth téren maradtak egy csoportja megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat. „Tevékenységük más módon nem volt megakadályozható, a rendőrség fellépése törvényes és szakszerű volt, a fokozatosság és az arányosság elve érvényesült” – fogalmaztak. Kitértek arra is: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a történtek során megsérült volna bárki is.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere ugyanakkor készített egy felvételt, amelyen két vérző fejű fiatal látható. A sérült fiatal fiúról és egy lányról az index.hu portál is beszámolt. A hírportál szerint mindketten vérző fejjel jöttek ki a dulakodás után a tömegből. A lány az index.hu-nak azt mondta: mindkettőjüket a fém hengerrel találták el, amikor a paprikaspray-t használták a rendőrök.

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 17. 15:42
Az a piroskabátos debil férfi minden tüntin az első sorban virít a nyakába akasztott reklám-táblájával. Vajh' fiztetett utána reklám adót?
doncamillo
2014. december 17. 14:44
Nagy piros pont a rendőrségnek! Minden elismerésem az övék! Én sajnos sokkal hamarabb elveszítettem volna a türelmet ezeknek a beszívott kábszeres idiótáknak és a felbérelt primitív "utca embereinek és öregasszonyainak" a viselkedése miatt!!
catalina9
2014. december 17. 14:01
mickamakka [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 17. 11:37 erőlködnek, küzdenek. ennyit látok. biztos nehéz elfogadni, h az emberek azt mondják, elég belőletek." Hát igen ezt mondogatja Don Soros és maffiája. De hát erre van egy rendszer, úgy hívják, hogy VÁLASZTÁS, és ott is rendre ezt mondják Don Sorosnak és maffiájának, valamint az ifjusági tagozatnak a György Péter féle HaHának, és egyéb hálózatoknak. Biztos nehéz elfogadni, most már toporzékolnak is a maffiatagok.
Necoure Yamakee
2014. december 17. 11:42
A jászol meggyalázása és az adventre időzített hepening nem túl szimpi és kissé fura is nekem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!