Fideszes utóda kitüntette a volt SZDSZ-es polgármestert

2014. december 07. 17:40

Díszpolgári címet adományozott Ferencváros jelenlegi fideszes vezetése Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármesternek, aki azonban nem tudott a díjátadó gáláról, bár a hivatal többször értesítette az ügyben – írja az Index. Gegesy, aki külföldön van, amúgy sem ment volna el, habár nem a Fidesz, hanem a képviselő-testület szavazta meg a kitüntetést, ellenszavazat nélkül.

2014. december 07. 17:40

Csütörtökön az Iparművészeti Múzeum aulájában tartották Ferencváros Napját, amelyen Bácskai János fideszes polgármester átadta a kerületi elismeréseket is. A nagyszabású ünnepségről Tarlós István főpolgármester is megtisztelte a jelenlétével. 

 
A kerület honlapjáról kiderül, hogy a fideszes önkormányzat - a jelenlegi politikai helyzetben szokatlan módon - az idén nem másnak adta a díszpolgári címet, mint Gegesy Ferencnek, aki 1990 és 2010 között vezette SZDSZ-es polgármesterként a kerületet (2008-ban amúgy kilépett az SZDSZ-ből), majd az idén októberben az Együtt-PM színeiben próbálta legyőzni a fideszes polgármestert. Csupán 234 szavazattal maradt alul – írja az Index.
 
Gegesy Ferenc azonban nem volt ott a díjátadón. A volt polgármester azt mondta telefonon a hírportálnak, hogy azt az egyik hivatali dolgozó korábban jelezte neki, hogy a képviselő-testület őt választotta díszpolgárnak, de a gála híre már nem jutott el hozzá. Ugyanakkor ha időben tudott volna a díjátadóról, akkor sem ment volna el, mivel „nem tudok átvenni kitüntetést olyan személyektől, akik tönkreteszik Ferencvárost”.
 
Bácskai János, Ferencváros polgármestere azt mondta az Indexnek, hogy próbáltak kapcsolatba lépni Gegesyvel, akit november elején jelölték díszpolgári címre, és azóta folyamatosan keresték; egy kolléganője beszélt is vele telefonon, így Gegesy tudott a jelölésről. A díjazottat a szavazás után is keresték telefonon, és legalább kétszer postán is. Bácskai azt mondta, Baranyi Krisztinát is megkérte, hogy közvetítsen, de csak annyit tudtak meg, hogy Gegesy külföldön van.
 
Bácskai megjegyezte: a díjat nem a Fidesz-frakció, hanem a képviselő-testület szavazta meg, és a jelölést ellenszavazat nélkül elfogadták. Bácskai úgy látja, Gegesy abszolút megérdemelten kaphatna díszpolgári címet, mivel ezzel az egész életművét jutalmazzák. Ahogy fogalmazott: ő még csak négy éve polgármester, de épp ezért látja, hogy Gegesy húszéves munkája mögött mekkora teljesítmény van.
 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. december 08. 11:09
Madarat tolláról, fideszt meg a kitüntetett barátairól!
szürkemókus
2014. december 08. 08:00
Szánalmas. Nem ilyen fideszt akartunk.
hűdebündi
2014. december 08. 01:08
vannak iylen önjáró fazonok...gegessy a maszoppal sem parolázott, és most a fidesszel sem.. a szadiból is kilépett...mert NEM ÉRT EGYET! sok ilyen arc kellene még...
Mich
2014. december 07. 23:43
Ezek még a megbecsülést sem tudják megbecsülni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!