Vége az Együtt–PM-nek

2014. november 09. 20:25

Az önállóság mellett döntött a Párbeszéd Magyarországért vasárnapi taggyűlése. Ezzel vége az Együtt–PM pártszövetségnek, de továbbra is partnerként tekintenek Bajnai Gordon volt pártjára – ahogy az összes más, „hiteles és demokratikus” erőre.

2014. november 09. 20:25

A Párbeszéd Magyarországért (PM) alapvetően önállóan, de az Együtt, a Korszakváltók Pártjával és minden „hiteles és demokratikus” párttal partnerségben kívánja folytatni a baloldal megújítására törekvő politikáját. Ezt Szabó Tímea és Karácsony Gergely, a PM társelnökei jelentették be újságíróknak, pártjuk vasárnapi, budapesti taggyűlése után.

Karácsony Gergely közölte, a PM elnöksége a közeljövőben felkeresi az Együtt vezetőit egy olyan partnerség kidolgozására, amely képes lehet megújítani a baloldalt és megszólítani az ott idén hiányzó, mintegy egymillió szavazót. Szabó Tímea úgy fogalmazott, sajnos 24 évvel a rendszerváltás után újra a szabadságjogokért és a nyomor ellen kell küzdeniük. Az ország jelenleg válságban van, mert „kívülről elszigetelődött, belülről pedig egy maffiakormány irányítja” – mondta, majd hozzátette: emellett a baloldal is válságban van, a PM pedig ennek megszüntetése érdekében kész egyenes érvek mellett képviselni az igazságot és az esélyegyenlőséget.

A párt Új baloldalt! című politikai nyilatkozatában tíz pontban foglalta össze mondanivalóját.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. november 10. 11:38
Lúdas Mutyisnak elvettük a kedvét a haza megmentésétől
Zod
2014. november 10. 09:48
A nagyság átka. Olyan óriási megapárttá nőttek,hogy már nem voltak képesek egyben tartani a szavazótábort. :)
Wendriner
2014. november 10. 08:14
Szakad a Mókus Őrs. Hány Unicumot kell meginni , hogy a „hiteles és demokratikus” DK-val egyesüljetek?
gepida
2014. november 10. 07:42
Kétszer ötven párttagból akkor sem lesz száztíz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!