Államosítás után jöhet a privatizáció

2014. november 19. 09:04

„Egyéb bevételek” címén 169 milliárd forinttal számol a jövő évi költségvetés aminek alapját „az állami ingatlanvagyon és ingóságok, valamint a vagyoni értékű jogok határozzák meg” az indokolás szerint. Az ÁSZ potenciális költségvetési kockázatként azonosította az összeget, mivel a testület szerint semmilyen alapja nincsen a bevételnek.

2014. november 19. 09:04

A jövő évi költségvetésben 169 milliárdos „egyéb bevétel”-tétel szerepel, aminek alapját a törvény indokolása szerint „az állami ingatlanvagyon és ingóságok, valamint a vagyoni értékű jogok határozzák meg” – írja a Napi.hu. Az idei költségvetésben nem volt ehhez hasonló tétel.

A portál azt írja: igaz, hogy az állam bankot és energiaszolgáltatót is vásárolt idén, de ennek bevétele várhatóan elmarad a 169 milliárdos összegtől. Az összegre egyébként az Állami Számvevőszék is felfigyelt: az ÁSZ szerint e bevételi tételnek semmilyen alapja nincsen, ezért ezt a tételt potenciális költségvetési kockázatként azonosította.

A nagyságrend alapján a Napi.hu felveti, hogy esetleg a Gazprom európai gáztározó-bővítési terveivel lehet összefüggésben. A magyar állam tavaly megvette az E.on földgáztározóit, és elképzelhető, hogy ezeket, vagy ezek közül néhányat továbbértékesítene a Gazpromnak – írja a portál. Az NGM egyelőre nem reagált a feltevésre.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya4
2014. november 19. 16:07
"""...és vajh miért veszik a kötvényeket, miért nem vették Gyurcsinál, hogy már csak az IMF jöhetett számításba?:-))))"" Akkor már ennek is utána kéne olvasnod. gugli: kiszáradt pénzpiac 2009. A takarékokkal végeztél már?
gubenc
2014. november 19. 10:58
Egyébként igen, az MKB még Simicska kezében is jobb helyen lenne, mint az államéban, mert úgy van tulajdonos, akinek azért időnként rácba szedi a kuplerájt. Az MKB jelenleg a miniszterelnökség felügyelete alatt van, amit ugye konkrétan Lázár János vezet. Innentől kezdve el tudom képzelni, hogy milyen jól működhet, és biztosan azoknak adnak hitelt, akik hitelképesek, és nem a Lázár vadász barátainak. Nálunk az állami tulajdonú bank játéknak bank konszolidáció, államadósság, és ugye utánna az adónyúzás szokott a következménye lenne.
balbako_
2014. november 19. 10:40
Ez úgy aljas hazugság, mit a többi.
Felebarát
2014. november 19. 09:59
Tegye fel a kezét, aki megmondta :D?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!