Orbán tudhatja, kiket tiltottak ki az USA-ból

2014. október 24. 14:39

Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon nehéz terhet a magyar költségvetésre – mondta Orbán Viktor. Fontosnak tartja, hogy nem született olyan döntés amely ellehetetlenítené a rezsicsökkentést, illetve korlátozná, hogy honnan fedezi az ország az energiaszükségleteit.

2014. október 24. 14:39

Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon nehéz terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerül teljesíteni - közölte az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt is kijelentette: kiemelt szempont volt az is, hogy semmilyen olyan döntés ne szülessen, amely lehetetlenné tenné az energiaárak csökkentését, a rezsicsökkentést, amit szintén sikerült elérni.

A magyar célok között szerepelt, hogy továbbra is minden ország maga dönthessen arról, miként éri el az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 40 százalékos csökkentését az 1990-es szinthez képest, valamint az, hogy milyen forrásokból fedezi energiaszükségletét. Ez nemzeti hatáskörben marad, és az atomenergia továbbra is fejleszthető – mondta a miniszterelnök.

Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti – közölte Orbán Viktor magyar kormányfő pénteken Brüsszelben. A kormányfő szerint lényegében egy vádról van szó, a bizonyítékok ugyanakkor az amerikaiaknál vannak, állításuk szerint hiteles információik vannak. Ha ezeket átadják, a magyar hatóságok azonnal lépni is fognak - tette hozzá.

Miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani” – jelentette ki a kormányfő. Hozzátette: Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.

Orbán kérdésre válaszolva kijavított az amerikai ügyvivő, André Goodfriend korábbi tájékoztatását: szerinte magánszemélyek és állami alkalmazásban állók vegyesen vannak a kitiltottak listáján. Tehát a miniszterelnök tudja, kiket tiltott ki az USA.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. október 26. 07:35
"Esetünkben Tasnádi kinevezésével Orbán súlyosan megsértette a magyar nemzetet, újra egy volt kommunista besúgót ültetvén a nyakába, amilyenek miatt sokaknak kellett vétlenül szenvednie! Magyarán, ha ez a kinevezés hiba, azt egyedül a leváltással lehet helyrehozni! Persze Novák itt nem egy hibát olvasott Orbán fejére, hanem súlyos bűnök sorozatát. Hiszen hasonlóképpen merénylet volt a magyarság ellen Martonyi János, Boros Imre, Nógrádi László, Járai Zsigmond, Kopátsy Sándor, Szita Károly pozícióba helyezése. Ezek a bűnök immáron jóvátehetetlenek. … A kommunizmust állítólag gyűlölő tömegek még mindig annyira vakok, hogy nem ismerik fel a Fidesz júdási politikáját? Az állítólag befejezett és lezárt elszámoltatás alatt azt kell érteni, hogy „nemzeti-keresztény” kormányunk sorra juttatja továbbra is vezető pozícióba a volt kommunista ügynököket? A magyargyűlölő Imre Kertésznek Szent István-díjat adván meggyalázzák dicső királyunk emlékét? Lázár János pedig tanácsadójává teszi Zoltai Gusztávot, a munkásőr terrorkülönítmény egykori pufajkását? Utóbbiak személyében világos, hogy Orbánék így akarják tisztára mosni nemzetközi antiszemita imázsukat. Még ebben sem tanulták meg a talmudi morál természetét: minél nagyobb a nyalás, annál mélyebb hálából a marás! Önsorsuk kovácsai. … Az APEH-nél, ahol nyilvánvalóan továbbra is megvannak a kapcsolatai, és befolyása. Ugye, kezd derengeni, kedves Fidesz-szavazóbázis? Tasnádi kinevezése a legbiztosabb garancia, hogy nem csak a balliberális, de a „nemzeti-keresztény” politikusok és oligarchák ügyleteinek sem fog utána szaglászni a jövőben az adóhivatal! … Végül tegyük fel magunknak őszintén a kérdést: Ha – ne adj isten – bármely oknál fogva hazánkban újra, a 2006-os őszhöz hasonló, forradalmi helyzet alakulna ki; várhatnának-e a békés tüntetők szelídebb bevetésekre egy olyan rendőri állomány esetében, melyet a szemkilövető Gergényi Péter barátja és üzlettársa, Pintér Sándor irányít? Az a Pintér, akinek államtitkára az Orbán kinevezte Tasnádi László, III/II-es kommunista főtiszt, s akinek kinevezett beosztottja Kocsis Kálmán, hasonszőrű III/I-es ügynök főtiszt? Hány magyar szemnek kell még kifolynia, hogy a Fidesz-imádók szeme is végre felnyílhasson?" Forrás: https://kuruc.info/r/7/134911/
küllő
2014. október 25. 19:03
A püffedt pávatáncos (szokása szerint) kamuzik. A fideszhívőknek úgyis mindegy mit mond, mindent benyelnek. Az internetadónak is tapsolnak. Mindegy csak gondolkodniuk ne kelljen, az nem menne. Birkamenet a vezérért--ebben kimerül minden. Szánalmasak.
kukagyerek
2014. október 25. 09:30
Csak az elmebetegek hihették azt, hogy nem tudja. Hazudnak mint a vízfolyás. De hát, az agymosottaknak erre van igényük.
liberálzöld.
2014. október 25. 09:18
Hát persze, hogy tudja. Ha máshonnan nem, akkor a kitiltottaktól. Gondolom azonnal rohant ajvékolni a kitiltott sógor, koma, jóbarát a szeretve tisztelt vezérhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!