A magyar médiaszabályozásról tartottak meghallgatást az EP-ben

2014. október 20. 21:26

A meghallgatáson az EBESZ médiaszabadság-képviselője arról beszélt: noha az elmúlt években nem túl gyakran alkalmazták a médiatörvény lehetőségeit, ezek puszta léte is öncenzúrára készteti a magyar újságírókat.

2014. október 20. 21:26

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője szerint bár a magyar kormányzat végrehajtott kisebb változtatásokat a médiaszabályozáson, a módosítás nem tekinthető kielégítőnek. Dunja Mijatovic erről videoüzenetében beszélt, amelyet az Európai Parlament (EP) székházában hétfő este tartott közmeghallgatás résztvevőihez intézett.

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK két EP-képviselője a magyar médiaszabadság témájában szervezte a rendezvényt, több EP-képviselő és magyarországi médiaszereplők részvételével.

Mijatovic a videoüzenetben azt hangsúlyozta, hogy bár az elmúlt két évben „nem túl gyakran” éltek a médiatörvény által adott lehetőségek gyakorlati alkalmazásával, e lehetőségek puszta megléte is „dermesztő” hatással jár, és öncenzúrára készteti a magyar újságírókat.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. november 06. 19:13
"ezek puszta léte is öncenzúrára készteti a magyar újságírókat" Aha, látjuk, nap, mint nap. :D
paraklétosz
2014. november 04. 21:27
Nem tudják, csak ahogy a székely mondja: "Só maszt góan"
Anti Bolsevista Comité
2014. október 27. 15:02
Egyértelmű, hogy nincs sajtószabadság. Ha lenne, akkor pl. megtudhatnánk, hogy melyik ország állampolgárai közül hányan kaptak könnyített módon magyar állampolgárságot (a Felvidéket és Kárpátalját leszámítva, ahol ezt büntetik). Továbbá hosszú elemzéseket olvashatnánk az USA béketeremtő módszereiről és azok kihatásairól különös tekintettel a drónokra. Ez utóbbiak kapcsán még magvas fejtegetéseket várnék a demokrácia, emberi jogok, törvény előtti egyenlőség, valamint az ártatlansághoz való jog témáiban is az USA tevékenysége kapcsán. A kettős mércék alkalmazásáról nem is beszélve.
catalina9
2014. október 21. 18:15
„Ulfkotte: a német médiát a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke irányítja az USA szája íze szerinti transzatlanti kapcsolatok és Izrael érdekében. A Frankfurter Allgemeine Zeitung volt külpolitikai szerkesztője és haditudósítója a »civil« szervezetekről és George Sorosról is ír. Udo Ulfkotte 17 éven át a vezető német konzervatív napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) külpolitikai szerkesztője, illetve haditudósítója volt. Kötete szeptember 11-én látott napvilágot a német könyvpiacon Megvásárolt újságírók – Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát címmel. Annak ellenére, hogy a legnagyobb német internetes könyvterjesztő, az Amazon.de csak szeptember 22-én kezdte árulni, néhány nap alatt sikerlistájának a csúcsára hágott. Vagyis Németország legnagyobb példányszámban vásárolt könyve lett. Miközben erről a megasikerről a német sajtó egyetlen szót sem ejtett. " Viva sajtószabadság!!! igaz-e ballibák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!