Ebolával fertőzött országokból is jönnek illegális bevándorlók

2014. augusztus 17. 11:22

Sierra Leone-i, guineai és nigériai illegális határsértőket is elfogtak az utóbbi időben a rendőrök Csongrád megyében. Az ebola lappangási ideje 21 nap, a migránsok már több hónapja úton vannak, de azért megvizsgálják őket. A polgárőrség és a mórahalmi alpolgármester távolságtartásra szólította fel a lakosságot.

2014. augusztus 17. 11:22

A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az ebolával fertőzött országokból érkező illegális bevándorlókat is elfogtak Ásotthalomnál, Mórahalomnál és Röszkénél, legutóbb nigériaiakat a hét elején. Korábban Sierra Leonéből és Guineából is érkeztek migránsok, akik elmondásuk szerint hónapok óta úton vannak; az ebola lappangási ideje viszont 21 nap. A biztonság kedvéért azonban megfelelő védőeszközökkel felszerelkezve vizsgálják meg őket a mentőszolgálat, az ÁNTSZ és a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

A polgárőrség részéről azt közölték: értesítették a tanyákon élőket, hogy ne engedjék be a tanyájukra a migránsokat és kerüljék velük a kontaktust. A mórahalmi alpolgármester felhívta a boltosokat, hogy ne szolgálják ki az afrikai migránsokat, így kerülve a fertőzésveszélyt – írja a Délmagyar.hu.

Az ÁNTSZ pénteken közölte, hogy nem ebolás az a két magyar állampolgár, aki Libériából tért haza nemrég. 

Közben újabb ebola-gyanús beteget kezelnek Spanyolországban. A beteg állapota stabil, tünetei az ebolához hasonlóak, de a vizsgálatok alapján csak jövő hét elején tudják megmondani, hogy valóban az ebola fertőzte-e meg – írja az Index

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besewayo
2014. augusztus 17. 18:17
Mindegyiket visszabaszni oda, ahonnan idekúsztak.
tapsihapsi
2014. augusztus 17. 14:35
FOGADJA MINDEGGYIKŐJÜKET ORBÁN CSÓKKAL!!!
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. augusztus 17. 12:26
Hogy is mondták pár hete?: "Magyarország nem célország az ebolával sújtott térségből érkező menekülteknek." "Nincs közvetlen migrációs kapcsolat Nyugat-Afrikával." VOLT OLYAN HÜLYE, AKI EZT ELHITTE?!
kizökkentidő
2014. augusztus 17. 11:44
"A polgárőrség és a mórahalmi alpolgármester távolságtartásra szólította fel a lakosságot." Néhány ezer kilométer elegendő lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!